More


  Opt tineri sătmăreni, la întâlnirea catolicilor de la Pecs

  - Advertisement -

      O echipă formată din opt tineri a reprezentat Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare la întâlnirea tinerilor catolici maghiari HungaRio din Pécs, care s-a desfăşurat în perioada 24-29 iulie anul curent. La evenimentul organizat în paralel şi în conformitate cu întâlnirea mondială a tinerilor catolici din Rio de Janeiro, Brazilia, au fost aşteptaţi tineri vorbitori de limba maghiară care nu au avut posibilitatea de a călători în continentul american, dorind să trăiască sentimentul bucuriei unităţii tinerilor catolici. Tinerii sătmăreni au participat cu ajutorul biroului pentru tineret al diecezei, şi s-au alăturat întâlnirii pe tot parcursul acesteia. Au fost prezenţi între altele la rugăciunile comune, la cateheze, Sfinte Liturghii, festivaluri, programe tematice. În ultima zi au făcut cunoştinţă cu oraşul gazdă printr-un joc, au luat parte la carnaval, dar au participat şi la Sfânta Liturghie oficiată de cardinalul Erdő Péter.
  Tinerilor Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare le-a făcut mare bucurie faptul că unul dintre cei cinci ocrotitori ai întâlnirii a fost Fericitul Scheffler János, ales de către organizatori.
  Le-a făcut totodată mare plăcere să participe la cateheze, să întâlnească tineri catolici din Ungaria, să afle mărturiile lor, dar să-şi afirme şi credinţa, împreună, printr-un flashmob, în centrul oraşului. Tinerii au făcut ca întâlnirea din Pécs să fie mai bogată dar şi ei s-au întors mai bogaţi acasă – sufleteşte.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img