More

    Burse sociale pentru elevi în cadrul programului ”Bani de liceu”

    Elevii sălăjeni cu posibilităţi materiale reduse vor putea beneficia şi în acest an școlar de sprijinul financiar oferit prin programul guvernamental ”Bani de liceu”. Conform datelor oficiale ale Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, anul trecut au beneficiat de burse sociale un număr de 1.128 de elevi sălăjeni care proveneau din familii cu venituri reduse. Solicitanţii burselor, în valoare de 180 de lei, trebuie să depună cererea la secretariatul liceului la care învaţă, până în data de 1 octombrie.
    Programul se adresează elevilor de liceu care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maxim 150 de lei, precum şi elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie, ori aflaţi sub tutelă.
    Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea de către comisii a eligibilităţii cererilor depuse este programată în perioada 1 – 23 octombrie. Lista beneficiarilor va fi publicată în 28 octombrie, contestaţiile urmând a fi depuse în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie. Rezolvarea contestaţiilor este programată în intervalul 2 – 6 noiembrie.
    Bursa nu este condiţionată de obţinerea unor performanţe şcolare şi se acordă inclusiv pe perioada desfăşurării examenului de bacalaureat sau de diplomă. Singura condiţie impusă este prezenţa la ore. Beneficiarii acestor burse sociale, care înregistrează mai mult de 20 de absenţe într-o lună, pierd banii începând cu luna imediat următoare şi nu mai pot fi reprimiţi în program, în acelaşi an.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE