More


  Contabilii şi experţii contabili, în sărbătoare

  =

  CECCAR

  Peste 100 de experţi contabili şi contabili autorizaţi din Satu Mare au participat la manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a Contabilului Român organizate sâmbătă în sala de şedinţe a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare, eveniment organizat de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) – Filiala Satu Mare. La această sărbătoare a contabilului român, alături de gazde, au participat oficialităţi locale şi judeţene, şefi de instituţii, agenţi economici şi reprezentanţi ai presei sătmărene şi au fost premiate cele mai bune firme de expertiză contabilă din judeţ.

  Importanţa contabililor în economia românească
  Manifestările au debutat cu alocuţiunile rostite atât de gazde cât şi de invitaţi care au reliefat importanţa meseriei de contabil în dezvoltarea economică a ţării. Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele CECCAR Satu Mare, Radu Pop, care a dat citire mesajului transmis de Consiliul Superior CECCAR în care a fost evidenţiată importanţa activităţii contabililor şi experţilor contabili în bunul mers al economiei româneşti fiind adăugat faptul că CECCAR trebuie consultat în probleme de macro şi micro economice. În continuare, consilielul Prefecturii Satu Mare, Cristian Secară, a transmis mesajul prefectului Eugeniu Avram, care i-a feliciat pe contabili şi experţi contabili pentru activitatea lor şi le-a urat mult succes pe mai departe.
  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, care a fost pentru prima dată la o astfel de sărbătoare, a recunoscut că şi la Primărie fără ajutorul contabililor nu ar fi reuşit să ducă la îndeplinire toate obiectivele sale. “Contabilii şi experţii contabili sunt lacătul şi cheia economiei româneşti, contribuie decisiv la dezvoltarea economiei şi au un rol deosebit la prosperitatea tuturor cetăţenilor”, a mai spus edilul şef, felicitându-i pentru activitatea depusă şi urându-le mult succes pe mai departe. Reprezentantul Patronajului Român şi al Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”, Ciprian Costea, a apreciat activitatea contabililor şi experţilor contabili sătmăreni, adăugând că în sală sunt prezenţi foarte mulţi oameni de valoare, iar reprezentantul Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR), Sorin Ghilea a afirmat că, în ziua de azi, contabilii români asigură legalitatea operaţiunilor economice. Cuvinte de apreciere a mai rostit şi directorul Registrului Comerţului, Victor Pop, după care directorul CECCAR Satu Mare, Rodica Grădinar, a mulţumit atât oaspeţilor cât şi contabililor prezenţi la sărbătoarea lor.

  Premii şi diplome
  În partea a doua a acestui eveniment, reprezentanţii CECCAR au prezentat câteva informaţii referitoare la parteneriatele încheiate cu Întreprinderile Mici şi Mijlocii, dar şi câteva elemente definitorii specifice standardelor de calitate ale profesiei contabile.În finalul acestei sărbători, dedicată contabilului român, Rodica Grădinar a citit lista celor 30 de experţi contabili şi contabili autorizaţi care au primit diplome de merit, iar în încheiere au fost înmânate cupe şi diplome celor mai bune firme de expertiză contabilă din Satu Mare.
  În cadrul acestui Top al firmelor, primul loc a fost ocupat de o societate comercială reprezentată de experta contabilă Maria Ţuţuraş. Pe locul doi s-a clasat o firmă reprezentată de Rodica Bota, iar pe locul trei s-au clasat, la egalitate, două societăţi reprezentate de experţii contabili Cristina Bumbac şi Ionuţ Constantin. Ziua naţională a contabilului român s-a încheiat cu o agapă, care a avut loc la restaurantul existent în incinta Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare.
  CECCAR Satu Mare a fost înfiinţat pentru prima dată în anul 1921 şi a funcţionat până în anul 1951. A urmat o perioadă de pauză până în anul 2003 când a fost reînfiinţat. În prezent, CECCAR are 320 de membri activi şi inactivi.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img