More

    Găzdac demisionar, Precup interimar

    militar

    Extrem de supărat din cauza lipsei de reacţie în cazul ultimului scandal produs în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local atât a directorului general al Poliţiei Locale, Florin Găzdac, cât şi a atitudinii delăsătoare a poliţiştilor locali, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că va da milităria jos din pod. Edilul şef sătmărean a luat act de demisia lui Florin Găzdac, urmând ca la conducerea serviciului să vină directorul adjunct al Poliţiei Locale, şi anume Ioan Precup, fost ofiţer de carieră. De altfel, fost cadru militar, Dorel Coica a precizat că se impune o oarecare militarizare a Poliţiei Locale, care ar duce, în viziunea edilului şef sătmărean, la o mai mare responsabilitate şi implicare a purtătorilor de uniformă.

    Reacţie la lipsa de reacţie
    Primarul Dorel Coica s-a dezlănţuit la adresa fostului şef al Poliţiei Locale, Florin Găzdac, pe care l-a acuzat de totală lipsă de reacţie în cazul ultimului scandal provocat de un grup de cetăţeni, coordonaţi de fostul prim-vicepreşedinte al PDL Satu Mare, Sergiu Băbăşan. Deşi ar fi fost informat de cel puţin patru ori de edilul şef vizavi de ceea ce va urma, Florin Găzdac nu ar fi luat nicio măsură de precauţie. Mai mult, fostul şef al Poliţiei Locale ar fi ieşit pe hol şi ar fi lecturat mai multe publicaţii în momentul în care scandalul ar fi fost în plină desfăşurare. “L-am anunţat seara pe şeful Poliţiei că s-ar putea să fie incidente la această şedinţă de Consiliu. L-am sunat şi i-am spus: Fii pregătit! A doua zi dimineaţa l-am chemat la mine şi i-am spus: te rog, organizează-te ca instituţie publică ca toţi care intră trebuie să fie înregistraţi cu nume, prenume. Adu-ţi doi-patru oameni care să facă ordine. Deci i-am mai spus încă de trei ori până la ora 12.00. A spus că totul va fi în regulă. A început şedinţa, şi-a adus domnul Băbăşan reprezentanţii lui, şeful meu era între două doamne drăguţe şi conversa. Când acei oameni aduşi de domnul Băbăşan au început să-i împingă pe consilieri cu scaunele, să le pună mâna pe ceafă, a început Băbăşan să se agite, doamna preşedintă de şedinţă a cerut ajutorul autorităţilor. Domnul meu director asista, dânsul era spectator. A venit portarul instituţiei care a încercat să facă ordine. I-am făcut semn şefului Poliţiei care e responsabil să se ocupe de ordine publică să rezolve. Dânsul a ieşit, s-a aşezat pe fotoliu, şi-a luat presa şi relaxat citea presa”, a declarat primarul Dorel Coica.

    Schimbare la vârful Poliţiei Locale
    Edilul şef sătmărean a luat act de demisia lui Florin Găzdac, urmând ca la conducerea serviciului să vină directorul adjunct al Poliţiei Locale, şi anume Ioan Precup, fost ofiţer de carieră. De altfel, fost cadru militar, Dorel Coica a precizat că se impune o oarecare militarizare a Poliţiei Locale, care ar duce, în viziunea edilului şef sătmărean, la o mai mare responsabilitate şi implicare a purtătorilor de uniformă. “I-am spus (lui Florin Găzdac, n.red.): unde sunt oamenii tăi? Tu nu eşti în stare să-ţi aperi consilierii pentru că din munca lor tu eşti retribuit. Din acest moment eu nu mai pot să am încredere că dumneata o să veghezi la liniştea şi siguranţa populaţiei din municipiul Satu Mare. Am încheiat-o cu dumneata din acest moment. Asta-i atitudine de şef de Poliţie? Am luat decizia să-l demit. Dânsul a avut demnitate şi şi-a înaintat demisia pe care am aprobat-o. Va fi numit interimar adjunctul dânsului care este ofiţer cu şcoală militară. Poliţia Locală trebuie să devină poliţie militarizată cu adevărat şi respectată, să se poată impune. În acelaşi timp le cer să vegheze la siguranţa cetăţenilor. Până acum i-am lăsat, mergeau cu gentuţe, cu o plăsuţă prin oraş. Eu i-am monitorizat. Din acest moment, cel care va conduce poliţia, dacă nu se comportă ca un adevărat poliţist local occidental, pleacă. Aşa o să-i schimb până găsesc omul potrivit să facă ordine, disciplină şi să ne protejeze”, a concluzionat edilul şef sătmărean.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE