More


  Hotoanul, la 800 de ani de atestare

  =

  hotoan

  Localitatea Hotoan s-a îmbrăcat ieri în straie de sărbătoare cu ocazia celebrării a 800 de ani de atestare documentară. Cu această ocazie a fost dezvelită o placă de atestare documentară, iar autorităţile locale au acordat diplome de onoare. La eveniment au fost prezente şi autorităţile judeţene şi cele locale, reprezentanţi ai bisericii, dar şi invitaţi veniţi din alte comune ale judeţului.
  Hotoanul este o localitate atestată documentar încă din 1205, iar locuitorii satului şi autorităţile au sărbătorit acest eveniment ieri prin dezvelirea unui plăci de atestare documentară de pe faţada căminului cultural din localitate. Alături de această placă stă şi placa memorială dezvelită în toamna anului trecut în cinstea poetului Gavrilă Pop, dar şi a preotului greco-catolic Vasile Pătcaşiu.  Evenimentul a fost încununat şi de lansarea unei “Cărţi a Hotoanului”, realizată de doctorul în istorie şi bibliotecarul Viorel Câmpean. Acesta a primit şi titulatura de cetăţean de onoare pentru implicarea sa, alături de fostul şef al Direcţiei Juridice a Prefecturii, Eugen Chiorean, şi directorul Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Naţional, George Vulturescu, care s-au preocupat în mod deosebit de mediatizarea localităţii.
  Autorităţile judeţene prezente la manifestare au felicitat locuitorii satului, care deşi au întâmpinat mai multe greutăţi pe parcursul vremurilor, au rămas în sat şi au făcut tot posibilul pentru ca vechiul proverb românesc “Omul sfinţeşte locul” să fie respectat. Printre cei care au o legătură specială cu satul se numără şi consilierul Instituţiei Prefectului, Mircea Ciocan, ai cărui bunici provin din acest sat. Consilierul a transmis un mesaj din partea prefectului Eugeniu Avram prin care a îndemnat locuitorii să profite de bogăţia pământului, să se asocieze şi să investească în agricultură.
  La manifestare au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul localităţii Căuaş, Marius Roka, preşedintele PPDD Satu Mare, Alexandru Horvath, poetul şi criticul literar Aurel Pop, respectiv poetul Ion Bala.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img