More


  Interlopul Tukacs, cercetat în libertate

  - Advertisement -

  tukacs

  Judecătoria Satu Mare a fost deosebit de îngăduitoare cu interlopul sătmărean Dorel Tukacs, respingând ieri propunerea de arestare preventivă formulată de procurori. Dorel Tukacs este acuzat din nou de şantaj, de această dată de către fosta sa concubină. Considerând probabil că nu prezintă pericol public, instanţa i-au aplicat doar măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Dorel Tukacs a mai fost arestat în aprilie 2012 pentru ultraj contra bunelor moravuri şi lovire după ce a agresat un sătmărean într-un parc. În mai 2011, a fost reţinut împreună cu alţi doi interlopi în timp ce primea taxă de protecţie. Tribunalul Satu Mare l-a condamnat pe Tukacs la doi ani şi trei luni de închisoare cu executare. Curtea de Apel Oradea a modificat decizia, iar Tukacs a primit până la urmă doar pedeapsă cu suspendare. În urmă cu doi ani, Tukacs a mai fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de utilaje furate.

  Reţinut din nou pentru şantaj
  Interlopul a fost reţinut joi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ajutaţi de mascaţi, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a dispus ieri punerea în mişcare a acţiunii penale în cauza ce formează obiectul dosarului nr.1260/P/2013 şi a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Dorel Vasile Tukacs, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, se arăta într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.
  Potrivit unor surse judiciare, plângerea împotriva interlopului Dorel Tukacs a fost depusă la Poliţie de fosta sa concubină. Sursele respective au refuzat să precizeze obiectul şantajului, pe motiv că divulgarea datelor respective ar putea afecta derularea anchetei.

  Magistraţi deosebit de indulgenţi
  Magistraţii Judecătoriei Satu Mare au fost foarte indulgenţi cu interlopul Tukacs, respingând ca neîntemeiată propunerea procurorilor de arestare preventivă. În schimb, judecătorii au aplicat faţă de Dorel Tukacs măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de ieri. Pe durata celor 30 de zile, Tukacs trebuie să se prezinte la Parchet sau la Judecătoria Satu Mare ori de câte ori este chemat, să se prezinte la unitatea de poliţie desemnată cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie menţionate sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei sau a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, respectiv să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Instanţa i-a mai impus lui Tukacs ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea să nu se apropie de partea vătămată B. A. E. (fosta sa concubină) şi să nu comunice cu aceasta direct sau indirect.
  Până la închiderea ediţiei, pe site-ul Judecătoriei Satu Mare nu au fost postate informaţii legate de exercitarea căilor de atac. Atât Dorel Tukacs cât şi procurorii pot ataca decizia la Tribunalul Satu Mare.

  A bătut un om într-un parc
  Interlopul Dorel Tukacs nu este la primul său conflict cu legea. Interlopul Tukacs a mai fost reţinut în aprilie 2012, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi lovire după ce a agresat un sătmărean într-un parc, care a avut nevoie de opt zile de îngrijiri medicale. Evenimentul s-a petrecut la finalul lunii martie 2012, victima a depus plângere, însă Tukacs nu s-a prezentat în mod repetat la audieri, fiind săltat în cele din urmă de mascaţi. Judecătoria Satu Mare a admis cererea Parchetului Satu Mare, emiţând mandat de arestare pentru 15 zile pe numele interlopului.

  Şantaj cu ţigări de contrabandă
  În seara zilei de 10 mai 2011, interlopii Dorel Tukacs, Nicolae Fuşle şi Bogdan Tărţan au fost prinşi în flagrant, pe terasa unui local din cartierul Micro 17, în timp ce pretindeau bani ca taxă de protecţie de la mai multe persoane. Cei trei interlopi le cereau victimelor taxe de protecţie de 600 de milioane de lei vechi de persoană. Scandalul între cei trei interlopi şi părţile vătămate se pare că a pornit de la o cantitate mare de ţigări de contrabandă, în valoare de 200.000 de euro, pe care părţile vătămate ar fi descoperit-o într-o casă părăsită din apropierea fostei societăţi Textila Ardeleana.
  În iunie 2011, Tribunalul Satu Mare l-a condamnat pe Tukacs la doi ani şi trei luni de închisoare cu executare, pentru şantaj şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Curtea de Apel Oradea a modificat decizia, iar Tukacs a primit până la urmă doar pedeapsă cu suspendare.

  A traficat utilaje furate
  În ianuarie 2011, Doru Tukacs, împreună cu sătmăreanul Mircea Condor şi alte şapte persoane din judeţul Alba şi Hunedoara au fost trimişi în judecată de către procurorii DIICOT pentru trafic de utilaje furate şi constituirea unui grup infracţional organizat. Cei nouă au fost prinşi în 22 ianuarie la Deva, după ce în aceeaşi zi au vândut cu 40.000 de euro trei tractoare pe teritoriul Ungariei, utilaje estimate la 130.000 de euro. Ei au fost eliberaţi din arest în 8 martie, iar între timp procurorii DIICOT au mai identificat 23 de suspecţi în acelaşi caz, printre care un cetăţean italian, subcomisarul de poliţie Liviu Schiau, de la structura anti-crimă din Alba Iulia, şi pe şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, Ioan Tarnu.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img