More

  Jandarmii sătmăreni au donat sânge pentru spitale

  jandarmi

  Jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Satu Mare se implică activ, timp de trei zile, în campania benevolă de donare de sânge, organizată la nivelul unităţii, conştienţi fiind de faptul că „dăruind o picătură din sângele tău, dai o şansă vieţii aproapelui”. Astfel, în cursul zilei de ieri, începând cu ora 8,30, un număr de 25 de jandarmi în frunte cu inspectorul şef al unităţii, col. Gheorghe Avram, au răspuns apelului făcut de directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Satu Mare, dr. Doina Crişan, şi s-au prezentat pentru a dona sânge, salvând în acest fel pe cei aflaţi în suferinţă. În acest moment judeţul Satu Mare se confruntă cu o gravă criză de sânge.
  Sub deviza „Un strop de sânge, o şansă la viaţă” jandarmii au înţeles să participe la aceasta acţiune de într-ajutorare a semenilor noştri aflaţi în nevoi. Astfel, în cursul zilei de ieri au răspuns apelului comenzii inspectoratului un număr de aproximativ 40 de cadre ale unităţii, care pe parcursul următoarelor zile, în funcţie de disponibilităţile programului de muncă se vor deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare, unde după efectuarea analizelor preliminare li se va recolta sânge.
  Această activitate se înscrie în cadrul unei campanii umanitare iniţiată încă din anii trecuţi la nivelul Jandarmeriei Române, prin unităţile teritoriale, scopul fiind contribuţia indirectă a jandarmilor la salvarea vieţilor unor persoane aflate în suferinţă. Activitatea se va încheia când toţi cei înscrişi pe listele unităţii se vor deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare pentru a dona sânge.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE