More


  Senatorul Marian, şantaj la primarii PSD

  =

  valer-bolundSupărat că nu-i mai execută dispoziţiile şi nu-l mai sprijină financiar, senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer a pornit în fiţuica sa clandestină o murdară campanie de presă împotriva primarilor PSD din judeţul Satu Mare. Deloc întâmplător, primul primar atacat în cadrul acestei campanii a fost Dumitru Pop, edilul şef al comunei Odoreu, unul dintre primarii puternici şi cu o situaţie materială bună. Al doilea primar atacat este Gheorghe Copil, edilul şef al comunei Călineşti Oaş, unul dintre cei mai puternici şi mai longevivi primari din Ţara Oaşului. De altfel, şi înainte de începerea acestei aşa-zise campanii, senatorul Marian i-a atacat în fiţuica sa clandestină pe primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, pe primarul comunei Racşa, Toma Betea, pe primarul comunei Bârsău, Traian Ciurdaş. Prin astfel de şantaje, numitul Marian Valer speră în zadar să-i readucă pe respectivii primari sub influenţa sa, respectiv să obţină sprijin financiar din partea lor pentru a-şi continua absurda joacă de-a Che Guevara. De-a dreptul absurd este faptul că, atâta timp cât a fost liderul PSD Satu Mare, numitul Marian Valer s-a bucurat de sprijinul respectivilor primari, iar acum, după ce a fost dat afară cu şuturi în fund din partid, a ajuns să îi acuze de fapte grave de corupţie.

  O replică devastatoare
  Până în luna septembrie, numitul Marian Valer i-a atacat în fiţuica sa clandestină pe primarii Dorel Coica, Toma Betea şi Traian Ciurdaş. În timp ce primarii Dorel Coica şi Traian Ciurdaş au preferat să nu-i răspundă, primarul Toma Betea i-a dat o replică devastatoare senatorului declarat incompatibil. Primarul Betea s-a declarat revoltat de aceste atacuri, în condiţiile în care l-a ospătat de nenumărate ori în casa sa pe senatorul Marian, care a mâncat şi a băut până nu s-a mai putut ridica de pe scaun.
  Ba chiar mai mult, soţia edilului Betea a trebuit să cureţe nu numai sub scaunul pe care a şezut demnitarul care făcuse pe el, ci şi gresia şi faianţa toaletei pe care a vomitat nu o dată acelaşi justiţiar senator Marian Valer. În plus, primarul Betea i-a dat numitului Marian Valer sute de litri de pălincă, fără să primească măcar o simplă mulţumire. Iar apoi s-a trezit atacat în cel mai mizerabil mod cu putinţă de cel pe care l-a ospătat şi cadorisit atâţia ani la rând.

  Un edil imun la atacurile senatoriale
  Văzând că primarul Betea nu cedează acestor şantaje prin presă, senatorul independent şi incompatibil Marian Valer s-a reorientat spre alţi primari social-democraţi. În fiţuica sa ordinară, numitul Marian Valer a anunţat că va începe o amplă campanie intitulată “Edilii penali ai judeţului”. Primul primar atacat a fost taman primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop. Un primar puternic, cu o situaţie materială foarte bună. În pofida numeroaselor acuzaţii, care mai de care mai aberante, primarul Dumitru Pop a refuzat să-i facă jocurile senatorului independent Marian Valer. Primarul Odoreului a ignorat atacul şi nu a fugit imediat să se prosterneze în faţa senatorului Marian, după cum s-a aşteptat acesta. Primarul Dumitru Pop are deja câştigată o oarecare imunitate împotriva unor astfel de şantaje, întrucât în trecut a mai fost ţinta unor campanii murdare de presă comandate de senatorul independent şi declarat incompatibil.

  Puci dejucat la Călineşti
  Văzând că primarul Dumitru Pop nu este dispus să-i finanţeze războiul absurd cu întregul judeţ Satu Mare, senatorul incompatibil Marian Valer şi-a ales o altă ţintă. Este vorba de primarul comunei Călineşti Oaş, Gheorghe Copil. Numitul Marian Valer a încercat să se folosească de consilierii democrat-liberali din comună, în frunte cu viceprimarul PDL Dinu Birtoc. Acesta i-a convocat la o întâlnire de taină în urmă cu o săptămână, solicitându-le bani pentru a-l ataca pe primarul Copil în fiţuica sa ordinară.
  Numitul Marian Valer şi redactorul şef al fiţuicii sale, numitul Bledea Mihai, au fost suprinşi de reporterii Gazetei de Nord-Vest în timp ce se prezentau la întâlnirea de taină cu consilierii pedelişti. Supărat că planurile i-au fost date peste cap, senatorul independent şi declarat incompatibil l-a şi atacat în paginile fiţuicii sale pe primarul comunei Călineşti Oaş, Gheorghe Copil.
  Este vorba de acelaşi primar Gheorghe Copil, care la alegerile parlamentare din 2008 şi 2012 a umblat să-i facă numitului Marian Valer campanie electorală, devenit  apoi senator al României.

  Şantajul, pedepsit cu închisoarea de la 2 la 7 ani
  Deşi este membru al Senatului României, numitul Marian Valer refuză să priceapă că şantajul este pedepsit de Codul Penal. “Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Când constrângerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani”, se prevede în articolul 194 din Codul Penal.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img