More


  Senatorul Marian, un caz clinic grav

  =

  valerSenatorul independent Marian Valer, afiliat grupului parlamentar al Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD), refuză să accepte realitatea, probabil prea crudă pentru el. Acesta se încăpăţânează să se considere senator PSD, deşi a fost dat afară cu şuturi în fund din Partidul Social Democrat în luna mai a acestui an. Devenit senator independent, acesta s-a milogit de liderii PPDD, care au acceptat să se afilieze grupului parlamentar al partidului din considerente de ordin cantitativ. Aberant este însă faptul că, în calitate de cosemnatar a trei iniţiative legislative ale grupului parlamentar al PPDD, numitul Marian Valer îşi arogă titulatura de senator PSD. De asemenea, pe site-ul Senatului României, la secţiunea Biografie, numitul Marian Valer figurează şi acum ca şi ocupant al funcţiei de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD.

  Marian Valer se dă senator PSD
  Potrivit site-ului oficial al Senatului României (www.senat.ro), după ce a fost dat afară din PSD şi s-a afiliat grupului parlamentar al PPDD, numitul Marian Valer este cosemnatar a trei iniţiative legislative. Este vorba de o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţi, o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii minelor nr.85/2003 şi o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Codului de procedură fiscală. Potrivit site-ului oficial al Senatului, cele trei propuneri sunt iniţiate de: “Agrigoroaei Ionel – senator PP-DD; Bujor Dumitru-Marcel – senator PP-DD; Butnaru Florinel – senator PP-DD; Coste Marius – senator PP-DD; Cristache Iulian – senator PP-DD; Dumitrescu Florinel – senator PP-DD; Ioniţă Dan Aurel – senator PP-DD; Iovescu Ioan – senator PP-DD; Marian Valer – senator PSD; Marin Nicolae – senator PP-DD; Păunescu Teiu – senator PP-DD; Popescu Corneliu – senator PP-DD; Purec Ion-Simeon – senator PP-DD; Vasiliev Marian – senator PP-DD; Vochiţoiu Haralambie – senator PP-DD”.

  Exclus cu şuturi în fund din PSD
  Lejeritatea cu care parlamentarul independent Marian Valer îşi arogă titulatura de senator PSD demonstrează că acesta are probleme grave de sănătate, care îl împiedică să perceapă realitatea înconjurătoare. Numitul Marian Valer refuză să conştientizeze că, în 20 mai 2013, conducerea centrală a PSD a decis excluderea sa din partid, ca urmare a atacurilor virulente la adresa colegilor din judeţ şi a celor din Bucureşti. În 22 mai 2013, numitul Marian Valer a fost exclus şi din grupul PSD de la Senat. De asemenea, acesta a fost dat afară din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii şi din Adunarea Parlamentară a Francofoniei, fiind în prezent doar membru al Grupului de prietenie cu Parlamentul din Danemarca.

  Ceauşescu, model pentru Marian
  Senatorul Marian Valer a ţinut-o una şi bună, că nu a fost exclus statutar din partid, adăugând că nu răspunde decât în faţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. Acesta a procedat exact la fel ca şi Ceauşescu, care, la procesul său, striga cât îl ţineau rărunchii că nu răspunde decât în faţa Marii Adunări Naţionale, refuzând să recunoască completul de judecată de la Târgovişte. Nu mai constituie un secret pentru nimeni faptul că Ceauşescu suferea de un sindrom complex de paranoia şi schizofrenie. Încă nu cunoaştem diagnosticul lui Marian Valer. În schimb, acesta nu a făcut niciun secret din ischemiile sale pe creier, prezentând diagnosticul într-o conferinţă de presă. Senatorul Marian a mai afirmat că boala i-a fost provocată de serviciile secrete, admiţând că a avut perioade de timp în care capacitatea sa intelectuală a fost egală cu cea a unei legume. Cu alte cuvinte, a fost pur şi simplu varză.

  valer_senatSe mai crede preşedinte al PSD Satu Mare
  Numitul Marian Valer, asemenea lui Ceauşescu, refuză să accepte că a fost dat afară din PSD Satu Mare. Pe site-ul oficial al Senatului României (www.senat.ro), la capitolul Experienţă politică/Activitate, acesta apare că ar ocupa şi în prezent funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD. În mintea sa, probabil că Marian Valer se consideră şi acum preşedinte al PSD Satu Mare. Probabil că tocmai din acest motiv se miră că primarii social-democraţi din judeţ nu i se mai supun şi nu îl mai sprijină financiar şi material. Nu este exclus ca numitul Marian Valer să se considere şi în prezent membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senat. O comisie care îi era atât de dragă şi în numele căreia a săvârşit numeroase abuzuri.

  Falsul în înscrisuri, pedepsit de lege
  Un astfel de abuz îl constituie şi folosirea titulaturii de membru al PSD de către Marian Valer, în condiţiile în care a fost dat afară din partid de peste patru luni. Mai grav este faptul că numitul Marian Valer îşi arogă în mod fals calitatea de membru al PSD în acte oficiale ale Senatului României. Deocamdată, nicio instituţie abilitată nu a sesizat acest fals în înscrisurile oficiale. Potrivit articolului 289 din Codul Penal, privind falsurile în înscrisuri, “falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

  Alex Ohaha  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img