More

  Trei dosare penale şi tot atâtea permise reţinute în trafic

      În urma acţiunilor de control efectuate miercuri în trafic, poliţiştii rutieri sătmăreni au întocmit trei dosare penale şi au reţinut în vederea suspendării alte trei permise de conducere pentru încălcări flagrante a normelor rutiere. Spre exemplu, poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş l-au oprit în trafic pe Florin R., în vârstă de 35 de ani, care conducea un autoturism pe strada Victoriei din localitate deşi avea o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din verificări a rezultat că autoturismul i-a fost încredinţat şoferului spre a fi condus pe drumurile publice de către proprietara acestuia, Maria C., de 36 de ani, care, de altfel, se afla pe locul din dreapta, în maşină, şi cunoştea că bărbatul consumase alcool. În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal, anchetând comiterea a două infracţiuni, şi anume conducere pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală şi încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul spre a fi condus de o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
  Un alt tânăr, de 27 de ani, este anchetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală. Este vorba despre Ioan B. care a fost oprit de poliţişti în trafic tot pe strada Victoriei din Negreşti Oaş, testarea cu aparatul etilotest relevând în cazul său o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  În cadrul acţiunilor rutiere derulate de poliţiştii Secţiei 6 Tăşnad Poliţie Rurală a fost constatată comiterea unei alte infracţiuni rutiere, şi anume conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Autorul acestei fapte este Adrian B., de 25 de ani, care a condus un autoturism cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată pe DN 19 A în localitatea Supuru de Jos. Pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea comisă.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE