More

  Ziua Contabilului Român, sărbătorită la Colegiul Economic

  conti

  Elevii claseor a XII-a B, a XI-a B şi XI-a D de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş” au sărbătorit ieri Ziua Contabilului Român printr-o dezbatere profesională având ca titlu “Contabilii de azi – contabilii de mâine”. Alături de directorul şcolii, Maria Măgurean, şi profesorul coordonator Maria Sălăgian, la manifestare a participat, în calitate de invitat, directorul Corpului Experţilor Contabili şi a Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), filiala Satu Mare, Rodica Grădinar.
  Dezbatarea a debutat cu o prezentare mai amuzantă a meseriei de contabil făcută de preşedintele Consiliului Eevilor de la Colegiul Economic “Ghoerghe Dragoş”, după care elevii au prezentat un material cu privire la Ziua Contabilului Român şi evoluţia contabilităţii în lume. Profesorul coordonator Maria Sălăgian a declarat că evenimentul a fost organizat pentru a fi celebrată Ziua Contabilului Român dar şi pentru ca elevii să intre în contact direct cu profesioniştii din domeniu şi de a afla secretele meseriei de contabil, motiv pentru care a fost invitat şi directorul CECCAR Satu Mare.
  La rândul său, directorul CECCAR, Rodica Grădinar, a spus că a venit cu bucurie la această dezbatere, că va dezvălui viitorilor contabili tainele acestei meserii, detalii despre profesia liberă de contabil autorizat şi expert contabil şi aşteaptă cu interes întrebările elevilor.
  La Satu Mare, Ziua Naţională a Contabilului Român a fost sărbătorită sâmbăta trecută în sala de şedinţe a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare, eveniment organizat de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) – Filiala Satu Mare. La manifestare au participat peste o sută de experţi contabili şi contabili autorizaţi din Satu Mare precum şi oficialităţi locale şi judeţene, şefi de instituţii şi agenţi economici. Tot cu această ocazie au fost premiate cele mai bune firme de expertiză contabilă din judeţ.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE