More


  Ziua Mondială a Arhitecturii, sărbătorită în premieră la Satu Mare

  =

  arhitect

  În fiecare an în întâi octombrie arhitecţii din toată lumea sărbătoresc “Ziua Mondială a Arhitecturii”. Pentru prima dată, arhitecţii din Satu Mare, organizaţi în Filiala Teritorială a Ordinului Arhitecţilor din România, s-au alăturat acestei manifestări. Deschiderea oficială a sărbătorii a avut loc ieri, la ora 14:00 în holul Casei de Cultură a Sindicatelor. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, viceprimarul Marcela Papici şi deputatul Erdei Istvan.
  Sărbătoarea arhitecţilor sătmăreni este concepută ca o serie de expoziţii şi discuţii legate de arhitectură care vor avea loc în fiecare zi până în unu octombrie de la ora 14:00 până la ora 18:00. Ieri au fost expuse de către 12 arhitecţi sătmăreni diferite planuri şi machete, rezultatul unei munci de cel puţin şase luni de zile, în care au fost reprezentate atât planuri arhitecturale deja puse în practică, dar şi câteva planuri de perspectivă.
  Expoziţia a fost admirată de aproximativ o sută de persone, arhitecţi, studenţi la arhitectură, dar şi elevi sătmăreni de la liceele de specialitate.
  De asemenea, filiala colaborează şi cu filialele din ţară, dar şi din Germania, pentru ca arhitecţii să poată face schimb de idei şi proiecte, iar munca lor să fie cât mai folositoare comunităţii. Preşedintele Filialei Teritoriale a Arhitecţilor, Lucian Sabău, consideră că oraşul Satu Mare oferă multiple posibilităţi pentru arhitecţii sătmăreni, dar e nevoie de puţină bunăvoinţă şi îmbunătăţirea legislaţiei din România: “De exemplu avem o colaborare frumoasă cu arhitecţii din Wolfenbüttel, oraş înfrăţit cu Satu Mare, iar acolo în cadrul primăriei există un birou care se ocupă de monumente. Asta urmărim şi noi, o colaborare cât mai bună cu autorităţile sătmărene”, a mai spus Lucian Sabău. Filiala Teritorială din Satu Mare a fost constituită în 2010 şi are 70 de membri, în mare parte tineri care au absolvit facultăţile de specialitate din Bucureşti, Timişoara şi Cluj- Napoca.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img