More


  Amenzi de 56.000 de lei aplicate de Protecţia Consumatorului

  - Advertisement -

  Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au efectuat, în cursul lunii octombrie, o serie de controale atât la agenţiile de turism din judeţ, cât şi la comercianţii de butelii sau a celor de materiale de construcţii. În total, au fost aplicate amenzi de aproape 56.000 de lei şi retrase temporar sau definitiv de la comercializare produse în valoare totală de 12.500 de lei.
  Astfel, în perioada 12-23 octombrie s-a desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea pachetelor de servicii turistice pe piaţă. Au fost verificaţi opt operatori economici şi pentru diferite nereguli constatate au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 5.400 de lei precum şi nouă avertismente. Principalele neconformităţi regăsite în ofertele pentru pachetele de servicii turistice au fost lipsa elementelor de informare în limba română, nu au fost indicate mijloacele de transport, rutele, tipul de cazare, neidentificarea informaţiilor cu privire la regimul paşapoartelor. În ceea ce priveşte contractul încheiat cu turiştii, acestea nu conţin elemente de informare- caracterizare, acestea fiind obligatorii chiar dacă la contract se ataşează un bon-comandă cu aceeaşi dată cu cea de emitere a contractului.
  De asemenea, în urma acţiunilor de control desfăşurate în cursul acestei luni privind modul de comercializare al buteliilor, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 9.000 de lei şi au fost retrase temporar de la comercializare 12 butelii din cauza faptului că informaţiile privind caracteristicile erau greu vizibile.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img