More  Case tradiționale din Sălaj incluse în circuit turistic

  Patru case tradiţionale din judeţul Sălaj, cuprinse în proiectul ”Acasă, ca demult!” – proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional pe raza județului Sălaj, implementat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj în parteneriat cu Centrul de Pregătire Profesională în Cultură Bucureşti, vor fi inaugurate în cursul săptămânii viitoare în judeţ.

  Este vorba despre patru gospodării tradiţionale situate în localităţile Buciumi, Cizer şi Iaz, gospodării care au fost reabilitate şi care urmează să fie introduse într-un circuit turistic al judeţului graţie proiectului amintit.

  Potrivit Centrului de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj, inaugurările acestor case  va avea loc, luni 28 octombrie, de la ora 16.00, la Buciumi, marţi 29 octombrie, de ora 9.00, la Cizer şi de la ora 12.00, în localitatea Iaz, comuna Plopiş.

  Cu acest prilej vor fi prezentate şi alte rezultate ale proiectului constând în hărţi, broşuri, micromonografii, dar şi raportul final al proiectului. ”Acasă, ca demult” urmăreşte creşterea interesului locuitorilor din judeţ şi a turiştilor asupra valorilor culturale sălăjene, precum şi oferirea unor oportunităţi diversificate de petrecere a timpului liber.

  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE