Cerere de restituire a unei capele mortuare

audiente

Un caz mai puţin obişnuit a fost prezentat ieri la audienţele de la Prefectură susţinute de prefectul Eugeniu Avram şi echipa sa de consilieri. Este vorba despre Gheorghe Orăşteanu, din Craidorolţ, care a solicitat ajutorul Prefecturii pentru a-şi recupera capela mortuară din cimitirul din localitate care a fost construită de familia sa. Acesta pretinde că edificiul i-a fost luat abuziv de Parohia Ortodoxă din Craidorolţ.

De cinci ani în instanţe
Gheorghe Orăştean nu a declarat că a construit această capelă mortuară în cimitirul din Craidorolţ în anul 1990 pentru a fi îngropaţi aici toţi decedaţii din familia sa. Aici au fost îngropaţi deja patru decedaţi ai familiei sale. În anul 2009, Parohia Ortodoxă a întăbulat capela cu ajutorul unui document fals, după cum a precizat însuşi juristul Prefecturii, Sebastian Domuţ. “Preotul de la noi din sat s-a dus la Cadastru şi a întăbulat capela în urma unei declaraţii pe proprie răspundere şi a unei adeverinţe. Mi-a spus atunci că prin sfinţire şi binecuvântare aceasta poate fi luată”, a mai spus Orăşteanu, care a ajuns la venerabila vârstă de 86 de ani.

Din cauza acestui fapt, Gheorghe Orăşteanu a dat Parohia Craidorolţ în judecată, câştigând prima instanţă, însă sentinţa a fost atacată de partea adversă. “De cinci ani de zile mă judec cu ei şi sper că în cele din urmă am să reuşesc să-mi recapăt ce e al meu”, a mai spus Gheorghe Orăşteanu. Reprezentanţii Prefecturii i-au dat dreptate cetăţeanului, dar au precizat că atâta vreme cât este un proces pe rol nu pot să intervină. I-au urat însă succes să-şi recupereze capela mortuară cât timp mai este în viaţă.

Echipă de control la Primăria Culciu
Tot la audienţele de ieri s-a prezentat şi Grigore Faji, din Cărăşeu, care reclama faptul că Primăria Culciu refuză să-i elibereze fiicei sale autorizaţia de construire a unei case. Fiica acestuia lucrează în Franţa, iar în urmă cu circa 2 ani şi-a cumpărat un teren în centrul localităţii Cărăşeu, unde intenţiona să-şi construiască o casă şi un magazin alimentar. În scurt timp, Consiliul Local Culciu a votat un proiect de hotărâre prin care se interzice orice fel de construcţie în zona respectivă, pe motiv că acolo se doreşte amenajarea unui parc. Prefectul a dispus constituirea unei comisii care să se deplaseze la faţa locului pentru a se constata cele întâmplate.

De asemenea, Andraş Silvia din Carei s-a plâns de faptul că facturile de apă sunt foarte mari, fiind îndrumată spre conducerea SC Apaserv Satu Mare SA, iar Gaşpar Eniko a solicitat Prefecturii să intervină pentru a fi redeschisă cantina socială deoarece are un venit foarte mic şi nu are ce mânca. Bineînţeles, nu au lipsit nici obişnuitele probleme de fond funciar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...