Cerul a plâns pentru Vivien Dragoşvivien1

Pe o ploaie mocănescă, sute de oameni cu ochii în lacrimi şi o famie devastată s-au adunat la căpătâiul lui Vivien Dragoş, fetiţa de doar zece ani, care a fost violată şi ştrangulată de cumnatul său Ovidiu Deteşan. Impresionaţi de drama fetiţei, voluntarii Asociației Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului au pus mână de la mână pentru a strânge banii pentru înmormântare. După slujba care a fost oficiată la cimitirul de pe strada Rodnei, cortegiul a traversat cimitirul spre locul de veci. Apropiaţii au rămas înmărmuriţi de durere mai multe minute la mormântul îngerului care a plecat prea devreme dintre noi. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească!

“Vivi”, condusă pe ultimul drum
Deşi în urma șocului cauzat de moartea fetiței, mama lui Vivien a fost internată încă din seara de vineri la Spitalul de Psihiatrie unde a fost sub tratament și a rămas internată până a fost supusă unei expertize medicale, aceasta a fost prezentă la înmormântarea fiicei sale. Sutele de apropiaţi, foşti colegi de şcoală, vecini sau simplii credincioşi veniţi să îşi prezinte un ultim omagiu au fost şocaţi de imaginea pe care au zărit-o din sicriul alb deschis. Din ceea ce a fost odată Vivien Dragoş, o fetiţă frumoasă şi cuminte, cei care au participat ieri la funeralii vor rămâne cu imaginea unui îngeraş lăsat fără suflare de criminalul Ovidiu Deteşan. Părintele Tiberiu Vălean de la Asociaţia Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului a oficiat serviciul religios, aducându-i celei care a fost Vivien Dragoş un ultim omagiu.

Voluntarii au strâns banii pentru funeralii
Voluntarii care au participat la acţiunile de căutare a fetiţei de 10 ani, Vivien Dragoş, ucisă cu bestialitate de concubinul surorii sale, au adunat bani pentru înmormântarea copilei. Având în vedere situaţia materială precară a familiei, voluntarii au recurs la acest gest întrucât doresc ca fetiţa să poată fi înmormântată creştineşte. Este vorba, mai exact, despre voluntarii Asociației Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, care s-au ocupat de funeralii în condiţiile în care familia Dragoş nu are posibilităţi materiale.

vivien2

Sute de persoane şi la priveghi
Sute de persoane au participat la priveghiul lui Vivien Dragoş. Printre cei veniţi să se roage pentru Vivien s-au numărat mai mulţi apropiaţi ai familiei Dragoş. Ei au vorbit despre copilăria nefericită, “Vivi”, cum o alintă cunoscuţii, crescând cu un tată vitreg într-o familie nevoiaşă. Vivien trăia alături de încă cinci persoane într-o încăpere de 20 de metri pătraţi. Pentru că în apartament nu era decât un pat, de multe ori Vivien obişnuia, de voie de nevoie, să doarmă pe jos. Vivien Dragoş era un copil extrem de ascultător, fiind mereu alături de mama sa aflată în nevoie şi de cei doi “frăţiori” ai săi, pe care îi iubea foarte tare. La şcoală se descurca foarte bine, îşi făcea mereu temele cu conştiinciozitate. Primise taina sfântului botez de câteva luni, după ce a împlinit vârsta de 10 ani. Preotul şi naşa ei au numit-o Ioana, însă toţi cunoscuţii o strigau “Vivi”. Acum Vivi se află printre îngeri, în Împărăţia Cerurilor!

Un criminal care a îngrozit ţara
Vivien Dragoș a fost găsită fără suflare pe malul lacului Cubic. Polițiștii sătmăreni au fost duși la locul în care se afla trupul neînsuflețit al fetiței chiar de criminal. Acesta este concubinul surorii mai mari a lui Vivien, respectiv Ovidiu Deteşan. Purtătorul de cuvânt de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Gabriela Pop, a declarat că: „inculpatul a fost reținut cu propunerea de arestare preventivă, în sarcina acestuia reținându-se săvârşirea infracțiunii de viol şi omor calificat. Acesta riscă pedeapsa maximă de 25 de ani de închisoare.”
Criminalul, în vârstă de 23 de ani, și-a recunoscut fapta în fața polițiștilor după ce a picat testul poligraf. El le-a povestit anchetatorilor că a convins-o pe Vivien să meargă cu el la coliba pe care o avea amenajată pe malul lacului Cubic. Odată ajunși acolo, acesta a violat-o după care a ucis-o prin strangulare. Ca să ascundă fapta, criminalul a introdus cadavrul într-un sac pe care l-a ascuns între gunoaiele care se aflau pe marginea lacului. Pentru a nu fi suspectat, ucigașul a participat el însuși la căutările pe care voluntarii de la Asociaţia „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” Satu Mare le-au întreprins încă de luni dimineața. Camerele de supraveghere din zona Pieţei Mici i-au surprins pe Vivien şi pe Ovidiu, fetiţa fiind îmbrăcată cu jacheta în carouri, căciuliţă şi pantofi albi, exact hainele cu care a fost văzută pentru ultima oară. Acesta purta un hanorac cu glugă şi parcă se ferea să fie văzut. Din ultimele imagini reiese faptul că cei doi au părăsit împreună zona.
Mai mulţi vecini ai fetiţei dar şi cei care o cunoşteau au declarat ulterior, după găsirea cadavrului, că doar speranţa i-a făcut să continue căutările deorece, deja duminică seara când ea nu a venit acasă, ştiau că ceva dramatic trebuia să se fi întâmplat. “Vivien e o fetiţă foarte cuminte, nu există să nu vină acasă, doar dacă s-a întâmplat ceva cu ea”, a spus o vecină în cursul zilei de marţi când voluntarii încă o mai căutau prin parcările magazinelor din oraş.

Silvia Spanciu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts