Colectarea selectivă, una dintre priorităţile importante ale Florisalpuscas

Dorim să vă facem cunoscut că una din priorităţile SC Florisal S.A. Satu Mare în domeniul salubrizării municipiului Satu Mare a fost introducerea sistemului de colectare selectivă prin investiţie proprie, încercând prin aceasta să aducem municipiul nostru în rândul oraşelor îngrijite şi dotate la nivel corespunzător cerinţelor actuale. În acest sens la sfârşitul anului 2011 în municipiul Satu Mare au fost amplasate un număr de 209 puncte gospodăreşti închise prin 233 construcţii metalice şi dotate cu 923 bucăţi eurocontainere de 1,1 mc, pentru colectarea selectivă duală, fracţiune “Uscat” şi fracţiune “Umed” a deşeurilor rezultate de la populaţie.
De la începutul perioadei şi până în prezent au fost incendiate de către autori necunoscuţi un număr de 34 puncte gospodăreşti, unele chiar de mai multe ori, distrugându-se în totalitate prin incendiere 78 bucăţi de eurocontainere de 1,1 mc, prejudiciul cauzat depăşind suma de 55.000 lei. Au fost sesizate de fiecare dată organele de poliţie pentru identificarea şi tragerea la răspundere a făptaşilor – până în prezent nu a fost identificat nici un autor.
Rugăm şi pe această cale cetăţenii de bună credinţă ai municipiului Satu Mare să păstreze ordinea, curăţenia şi igiena publică, precum şi să ia atitudine faţă de persoanele care săvârşesc fapte contrare interesului comunităţii, contribuind astfel la stoparea acestui fenomen.
Director general
Ing. Puşcaş Vasile

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts