More

  Colonelul Dima bate ospătarii şi ameninţă clienţii în restaurant

  scandal

  În urmă cu două luni, şeful Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, aflat în stare avansată de ebrietate, a provocat un scandal monstru la restaurantul Yvette din municipiul Satu Mare. Făcând uz de legitimaţia de serviciu, acesta a terorizat şi a agresat ospătarii, respectiv clienţii localului. S-a legat şi de angajaţii firmei Big Security, care asigura ordinea şi paza restaurantului. A continuat să-i ameninţe şi după ce a fost evacuat din local. Poliţiştii chemaţi la faţa locului au plecat fără să intervină, fiind probabil intimidaţi de gradele militare şi alcoolice ale colonelului Dima. Colac peste pupăză, băiatul colonelului a furat şi telefonul mobil al unui client, pe care l-a înapoiat după două zile în care proprietarul l-a ameninţat că îl va reclama la Poliţie. După cum era de aşteptat, incidentul a fost muşamalizat, deşi înregistrările aflate în posesia proprietarilor restaurantului Yvette stau şi acum dovadă despre modul în care se comportă în societate un colonel cu funcţie de conducere în cadrul ISU Satu Mare.

  Colonelul Dima, spaima ospătarului
  În urmă cu aproximativ două luni, într-o dimineaţă, în jurul orelor 4.00 – 5.00, o trupă de pompieri a descins în forţă la restaurantul Yvette, situat pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Satu Mare. Gaşca era condusă de şeful Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, aflat în stare avansată de ebrietate. Acestuia i s-a pus imediat pata pe ospătarul care l-a avertizat că nu are voie să intre în restaurant cu sticla de whisky pe care o avea în mână. În loc să se conformeze, l-a tras deoparte pe ospătar, i-a arătat legitimaţia de serviciu, afirmând că este un mare şef, şi l-a lovit peste ceafă. Apoi l-a terorizat pur şi simplu pe ospătar, lovindu-l şi fugărindu-l prin local. La un moment dat a ridicat un scaun, strigându-i ospătarului că îl va lovi cu el în cap. Apoi, s-a legat de ceilalţi clienţi aflaţi în restaurant. L-a provocat la un concurs de skanderberg pe patronul unei firme de transport. După ce a fost învins, colonelul Dima a dat-o la pace cu patronul firmei de transporturi, temându-se probabil că va lua bătaie de la acesta.

  Aşchia nu sare departe de trunchi
  Dimineaţă, după schimbul de tură, celălalt ospătar a refuzat să se lase umilit de colonelul de pompieri şi a sunat la dispeceratul firmei Big Security, care asigură ordinea şi paza restaurantului Yvette. Colonelul Dima a sărit şi la oamenii de ordine, care l-au sunat pe şeful lor, Alexandru Cortean. Ajuns în local, a fost luat imediat în primire de colonel, care i-a arătat şi lui legitimaţia de serviciu, după care a început să-l ameninţe. Angajaţii firmei Big Security au anunţat Poliţia şi l-au evacuat din local pe colonelul scandalagiu. Două echipaje de poliţişti au sosit rapid la faţa locului, însă au făcut cale-ntoarsă când au aflat că scandalagiul este un colonel din cadrul ISU Satu Mare, fără să ia împotriva lui măsurile prevăzute de lege.
  În învălmăşeala creată de evacuarea colonelului Dima, băiatul acestuia a furat un telefon mobil Samsung S2, aparţinând patronului firmei de transport care l-a învins pe tatăl său la skanderberg. L-a restituit abia după două zile, perioadă în care proprietarul telefonului l-a ameninţat că îl va reclama la Poliţie. Băiatului colonelului Dima nu i se permite accesul în mai multe localuri din municipiul Satu Mare întrucât, după ce se îmbată, obişnuieşte să fure de pe mese băuturile celorlalţi clienţi. Băiatul s-a lăudat unor colegi de clasă că ospătarii de la Yvette şi oamenii de ordine de Big Security au avut noroc că tatăl său nu şi-a scos pumnalul. Într-adevăr, doar asta mai lipsea.
  Suntem curioşi ce măsuri va lua conducerea ISU Satu Mare împotriva colonelului Dima, care abuzează de funcţia şi legitimaţia sa, al cărui comportament banditesc aduce imense prejudicii de imagine instituţiei în cadrul căreia este angajat.

  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE