Concurs Național de Teatru la Cehu SilvanieiÎn zilele de 18 și 19 octombrie 2013, în orașul Cehu Silvaniei se va desfășura a XV-a ediție a Concursului Național de Teatru ”PADIF”, destinat elevilor din clasele V-XII. Concursul se regăseşte în Calendarul concursurilor naţionale şcolare, finanţate de către MECTS. Conform organizatorilor, printre scopurile concursului se numără: îmbogăţirea cunoştiinţelor de limbă şi literatură; dezvoltarea competenţelor de comunicare orală; crearea unui spaţiu de activitate artistică adecvată creaţiei teatrale în învăţământul gimnazial şi liceal; descoperirea de noi talente în domeniul artei interpretative; educarea tinerilor pentru formarea unui comportament adecvat în sălile de spectacol; favorizarea socializării şi comunicării între tineri. Reprezentaţiile se vor desfăşura atât în limba maghiară, cât şi în limba română.

Echipa de evaluatori va fi alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Educaţiei şi ai Ministerului Culturii, din actori, regizori, dramaturgi, profesori universitari și inspectori școlari.

La concurs, s-au înscris 13 trupe de teatru (de la școlile gimnaziale) și 11 trupe de liceeni, din județul Sălaj și din afara județului, din localități precum Constanța, Satu Mare, Reghin, Sighișoara, Covasna, Oradea, Turnu Severin, Sfântu Gheorghe, Gornești (județul Mureș). De asemenea, printre invitații speciali se numără două trupe de teatru din Ungaria, respectiv din orașele Békéscsaba și Nyrbátor.

Deschiderea festivă pentru elevii de la școlile gimnaziale va avea loc vineri, 18 octombrie 2013, de la ora 10.00, la Casa de Cultură din Cehu Silvaniei, iar premierea trupelor de teatru, în aceeași zi, la ora 22.00. Ziua de sâmbătă este destinată liceenilor. Reprezentațiile teatrale vor începe tot la ora 10.00, urmând ca decernarea premiilor să aibă loc, la ora 22.00.

Printre organizatorii acestui eveniment se numără Liceul Tehnologic ”Gheorghe Pop de Băsești” din Cehu Silvaniei, Primăria și Casa de Cultură Cehu Silvaniei, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts