More  Conducerea judeţului, la inaugurarea noii piste a Aeroportului Cluj

  - Advertisement -

  aeroport

  Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, alături de prefectul Eugeniu Avram şi vicepreşedintele Mircea Govor, au participat sâmbătă la inaugurarea noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. Evenimentul a fost marcat de aterizarea primei aeronave pe noua pistă şi un miting aviatic de excepţie. La eveniment au participat şi preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

  Inaugurarea noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a fost marcată de aterizarea primei aeronave pe noua pistă. Publicul prezent la eveniment a putut urmări momentul unic al primei aterizări şi ceremonia de inaugurare.

  Spectacolul aviatic a reunit salturi ale paraşutiştilor, demonstraţii ale planoarelor, acrobaţii cu avioane Extra 300 ale Aeroclubului României, demonstraţii ale elicopterelor Puma şi ale avioanelor de luptă MIG-21 Lancer, ale Forţelor Aeriene Române, cât şi elicoptere din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.

  Pista cu o lungime de 2.100 de metri a costat 160 de milioane de lei, cu o depăşire de 13 – 16 milioane de lei. Este prima investiţie din ultimii 50 de ani, la o pistă. În etapa a doua a investiţiei ar urma să fie deviat Someşul şi pista să fie extinsă spre satul Sânnicoară. Noua pistă a fost realizată din fonduri guvernamentale şi de la bugetul local, fiind solicitată şi de operatorii aerieni.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts