More


  Dascălii pichetează mâine Prefectura

  - Advertisement -

  dragan

  Cadrele didactice din municipiul Satu Mare vor picheta mâine, cu începere de la ora 11.00, Prefectura Satu Mare, fiind nemulţumiţi de Legea Educaţiei Naţionale, de salarizarea din învăţământ, procentul din PIB şi altele. De asemenea, în această perioadă, în şcolile din judeţ se află în plină desfăşurare un referendum organizat de Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar (SIP) Satu Mare cu privire la viitoarele acţiuni de protest ale dascălilor.

  Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, Ioan Drăgan, a afirmat că la pichetarea Prefecturii vor participa între 50 şi 100 de persoane. “La această acţiune de protest am decis să participe doar liderii de sindicat din municipiul Satu Mare, pentru că pe cei din teritoriu este mai greu să-i aduci. Ne aşteptăm să participe între 50 şi 100 de persoane”, a precizat Drăgan. Acţiunea de protest are menirea de a atrage atenţia faţă de subfinanţarea cronică a Educaţiei, atât din punct de vedere al veniturilor angajaţilor, cât şi al bazei materiale, birocratizarea actului educaţional, politizarea excesivă a sistemului, toate acestea fiind generate de politica dusă de fosta guvernare, în perioada 2009 – 2012.
  În plus, Ioan Drăgan mai afirmă că salariile angajaţilor din învăţământ din municipiul Satu Mare pentru luna octombrie sunt asigurate doar în proporţie de 50-60% şi nu au fost alocate tranşele 3 şi 4 din sumele câştigate în instanţă de sindicate. “Se aşteaptă rectificarea bugetară şi dacă aceasta nu va veni la timp va adânci şi mai mult nemulţumirile angajaţilor din învăţământ”, a mai spus liderul de sindicat. Acţiunea de protest va începe la ora 11.00 şi va dura circa o oră.

  Totodată, în prezent, în şcolile din judeţul Satu Mare, SIP Satu Mare, afiliat Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, a declanşat un referendum în cadrul căruia membrii de sindicat trebuie să se pronunţe în privinţa viitoarelor forme de protest. “Fiecare membru de sindicat poate opta pentru pichetare, miting, grevă de avertisment sau grevă generală. În funcţie de acest referendum vor fi organizate şi viitoarele acţiuni de protest”, a conchis Drăgan.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img