Debut de an universitar la Goldişuvvg

Moment emoţionant ieri pentru cadrele universitare şi studenţii Filialei Satu Mare a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” la festivitatea de deschidere a noului an universitar la Satu Mare. Momentul festiv a fost onorat de rectorul Universităţii, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, prorectorul prof univ. dr. Anca Hermenean, directorul Filialei Satu Mare a UVVG, prof. univ. dr. Gavrilă Ardelean, dar şi alte cadre universitare. De asemenea, la festivitatea de deschidere au mai fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, studenţi, părinţi şi alţi invitaţi.

O cetate a culturii şi ştiinţei
Directorul Gavrilă Ardelean a declarat deschis noul an universitar care se doreşte a fi un program ambiţios de formare profesională a studenţilor, apoi a prezentat oaspeţii. De asemenea, acesta a mai precizat că anul universitar precedent a fost plin de realizări atât în ceea ce priveşte dotările cât şi în ceea ce priveşte rezultatele obţinute de studenţi, adăugând că toate acestea au fost posibile datorită sprijinului acordat de autorităţile locale şi de conducerea centrală a UVVG. “Şi în acest an ne vom implica cu toţii pentru a ne atinge toate obiectivele”, a mai spus Gavrilă Ardelean.
Apoi preotul ortodox Viorel Costin şi preotul romano-catolic Iulian Budău, au binecuvântat cadrele universitare şi studenţii, după care Coralia Cotoraci a transmis salutul Senatului Universităţii adăugând că după 23 de ani UVVG a devenit o cetate a culturii şi ştiinţei. Prefectul Eugeniu Avram a felicitat cadrele universitare care au realizat o unitate de învăţământ superior de elită la Satu Mare şi le-a transmis atât lor, cât şi studenţilor, succes în noul an şcolar, adăugând că, în calitatea sa de prefect, va sprijini această unitate de învăţământ.

O oportunitate pentru sătmăreni
Preşedintele Adrian Ştef a precizat faptul că UVVG are o filială la Satu Mare reprezintă o oportinitate atât pentru sătmăreni, care pot studia acasă şi nu sunt nevoiţi să se deplaseze în alte oraşe, dar şi pentru judeţ, pentru că în felul acesta tinerii absolvenţi de facultate pot rămâne la Satu Mare. “Ne angajăm să-i sprijinim şi să găsim modalităţi de a crea noi locuri de muncă asftel încât valorile să rămână la Satu Mare pentru că avem nevoie de oameni de valoare şi bine pregătiţi, care doresc să se afirme”, a mai spus Ştef. Primarul Dorel Coica a dat citire unui mesaj din partea Primăriei Satu Mare în care se arăta că UVVG este şi rămâne o şcoală a valorii urând totodată succes tuturor în noul an universitar.
După un cuvânt din partea reprezentantului studenţilor, Bianca Urda, bobocii Filialei Satu Mare a UVVG au depus jurământul, iar la final Gavrilă Ardelean a urat succes atât cadrelor universitare cât şi tuturor studenţilor de aici.
În acest an, UVVG Satu Mare are peste o mie de studenţi din care circa o sută sunt boboci. Pentru învăţământul superior sunt trei specializări, şi anume Marketing, Contabilitate şi Informatică de Gestiune şi Ecologie şi Protecţia Mediului, şi două specializări la Şcoala Postliceală: asistent medicină generală şi asistent de farmacie.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts