More

    Dublă sărbătoare la Odoreu

    DUBLA

    Odoreul a fost sâmbătă în sărbătoare prilejuită de organizarea a două evenimente culturale deosebite. Astfel, odată cu cea de a patra ediţie a Balului Strugurilor, a avut loc şi lansarea celui de 14-lea album al cunoscutului interpret de muzică de petrecere Ionică Moiş. Cele două evenimente au prilejuit organizarea unor spectacole deosebite la care şi-au dat concursul nume importante ale muzicii populare din judeţul Satu Mare.

    Lansarea albumului lui Ionică Moiş
    Dubla sărbătoare de la Odoreu a debutat cu lansarea volumului “Prietenii din viaţa mea” a îndrăgitului interpret de muzică de petrecere Ionică Moiş. Acesta a precizat că este vorba despre albumul cu numărul 14, scos pe piaţă după şapte ani de la lansarea albumului său anterior. “Acest album conţine piese variate şi de toate genurile, de la muzică de petrecere la cele de dragoste, care ajung la sufletul omului. Am debutat în muzică în 1987, iar în 1990 am imprimat primul meu album. De atunci, am mai reuşis să scot încă 13 albume, în afară de cel lansat acum. Lansarea albumului coincide cu un spectacol de muzică urmat de a patra ediţie a Balului Strugurilor. Mulţumesc pentru sprijin primarului Dumitru Pop care, prin activitatea sa, continuă să ducă pe mai departe tradiţiile şi cultura din Odoreu”, a precizat Ionică Moiş.
    Primarul Dumitru Pop s-a arătat foarte mulţumit de organizarea acestei duble sărbători la Odoreu. “În primul rând este vorba despre sărbătoarea tradiţională a strugurilor prin intermediul căreia încercăm să păstrăm tradiţia. Chiar dacă Odoreul nu este neapărat o zonă viticolă însemnată, dar aproape în fiecare gospodărie există culturi de viţă de vie, din care se face un vin foarte bun şi sănătos. Pe lângă acest eveniment foarte important, în care sunt implicate Primăria şi Consiliul Local Odoreu, precum şi colegii noştri Felician Jurja şi Marcel Nyiki, mai avem şi un alt eveniment deosebit. Este vorba despre lansarea celui de-al 14-lea album a lui Ionică Moiş, un artist pornit din Odoreu, şi care va reveni acasă. De aceea am oferit oportunitatea lansării celui de-al 14-lea său album ca o completare la Balul Strugurilor”, a mai spus Dumitru Pop. La lansarea albumului au fost prezenţi prietenii lui Ionică Moiş. Astfel, interpreţii Ghiţă Muntean, Vasile Coca, Petrică Mureşan şi Andrei Bencze, au susţinut fiecare câte un recital de excepţie, fiind apreciaţi de publicul odorean care i-a răsplătit cu ropote de aplauze.

    Participare numeroasă la Balul Strugurilor
    Seara, de la ora 20.00, a început şi Balul Strugurilor la care au participat sute de odoreni precum şi oaspeţi din localităţile învecinate. După discursuri, directorul Căminului Cultural Odoreu, Felician Jurja, a prezentat o istorie a vinului, în continuare fiind organizate diferite concursuri, o paradă a costumelor, o tombolă şi multe alte surprize. La eveniment a fost prezent şi iniţiatorul Balului Strugurilor de la Odoreu, fostul viceprimar Marcel Nyiki, care a precizat că ideea organizării acestui bal al strugurilor a pornit de la solicitarea mai multor tineri din localitate pentru a marca strânsul strugurilor. Prima ediţie a fost organizată în 2009, după care au urmat cele din 2010 şi 2011. Anul trecut nu a avut loc acest bal datorită faptului că la vremea respectivă Căminul cultural era în curs de reabilitare.
    Atmosfera şi buna dispoziţie a fost asigurată de formaţia Metropolis, care a interpretat melodii de petrecere româneşti, maghiare şi internaţionale. De asemenea, atât Ghiţă Muntean, Petrică Mureşan şi Vasile Coca şi-au adus aportul la reuşita acestui bal.
    Mai mult decât atât, sărbătoarea de la Odoreu s-a desfăşurat de Ziua Sfântului Dimitrie, izvorâtorul de Mir, ce coincide cu ziua onomastică a primarului Dumitru Pop, care s-a folosit de acest prilej şi a urat multă bucurie, fericire şi un călduros “La Mulţi Ani!” tuturor celor care poartă acest nume.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE