More


  Front comun pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania

  - Advertisement -

  asu

  Preşedinţii consiliilor judeţene din Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Cluj intenționează să-i solicite, în scris, ministrului Dan Şova finalizarea tronsonului Borş-Gilău din Autostrada Transilvania să primească finanţare.

  ”Tronsonul care parcurge traseul dintre Borş şi Suplacu de Barcău al viitoarei autostrăzi este realizat în proporţie de peste 40%. Lucrările începute riscă să se degradeze, atât prin acţiunea factorilor naturali cât şi prin furtul de componente de rezistenţă. Pe de altă parte, sunt semnale că investiţii importante care s-ar putea realiza în zonă aşteaptă o decizie în legătură cu finanţarea acestui proiect”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

  Proiectul Autostrăzii Braşov-Borş, denumit și Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început un an mai târziu, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu firma Bechtel, care trebuia executat până în 2012. Contractul a fost reziliat în luna mai 2013, statul român urmând să plătească companiei americane 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img