More


  GREVĂ japoneză în spitalele sătmărene! VEZI ce anume CER medicii

  - Advertisement -

  DSC_0128

  Grevă japoneză în unităţile spitaliceşti din toată ţara. Cadrele medicale din judeţ s-au alăturat acestui protest, purtând banderole tricolore.

  Protestatarii cer mărirea salariilor şi o finanţare mai bună pentru sistemul sanitar. Medicii nu vor înceta lucrul, dar vor purta banderole tricolore în piept sau pe mâini, în semn de protest. Este doar un nou semnal de alarmă, susţin liderii medicilor sătmăreni.

  Totuşi, preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Călin Bumbuluţ, susţine că pe data de 2 noiembrie mai mulţi medici sătmăreni vor participa la un miting de protest care va avea loc în Bucureşti. “Acum avem grevă de tip japoneză, iar în data de 2 noiembrie avem o adunare generală la Bucureşti, mergem într-un marş programat pe o distanţă de şase kilometri, împreună cu ceilalţi din coaliţia profesioniştilor. Dorim 6% din Produsul Intern Brut, sau să vedem că până în 2015 se va eşalona o creştere graduală. Dublarea salariului rezidenţilor, o lege sa salarizării în sistemul sanitar care să fie adecvată pentru specificul muncii noastre, şi mai sunt  serie de lucruri specifice pentru fiecare ramură, pentru colegii dentişti, etc., pentru că deja este o nebunie”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Călin Bumbuluţ.

  DSC_0121Conform celor declarate de managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc, protestul medicilor nu afectează activitatea unităţii spitaliceşti. Mai mult, acesta susţine că a convenit cu liderii medicilor asupra desfăşurării în condiţii optime a activităţii medicale.

  Cadrele medicale vor mărirea salariilor pentru toţi cei care lucrează în sistemul sanitar, începând cu 1 ianuarie 2014 şi alocarea a 6% din PIB pentru sănătate. Următorul pas în obţinerea revendicărilor va fi făcut pe 2 noiembrie, când este programat un miting la care va participa personalul medical, dar şi auxiliar din toată ţara. Dacă nici atunci nu se va rezolva nimic, cei din sistemul sanitar românesc se pregătesc de grevă generală  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img