More

  Începe distribuirea alimentelor comunitare

  prim

  Începând de luni va începe distribuirea alimentelor comunitare pentru cei peste 6.741 de beneficiari, a precizat ieri şeful Serviciului de Prestaţii Sociale din cadrul SPAS Satu Mare, Adrian Bălaj, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Primăriei Satu Mare. Acestea vor putea fi ridicate zilnic de la depozitul de pe Aleea Jiului. La întâlnirea cu presa au mai fost prezenţi primarul Dorel Coica şi directorul interimar al Poliţiei Locale, Ioan Precup, care au anunţat că vor fi aplicate amenzi celor care-şi parchează aiurea TIR-urile pe raza municipiului Satu Mare, precum şi cei care vând flori şi coroane de flori în locuri neautorizate.

  Numere de ordine
  Pentru distribuirea în condiţii optime a alimentelor comunitare a fost gândită o nouă strategie. Astfel, pentru a fi evitată îmbulzeala, în fiecare zi vor fi emise 200 de numere de ordine care vor fi împărţite dimineaţa. De asemenea, pentru fluidizarea distribuţiei, aceasta se va face la două ghişee. Produsele alimentare vor fi ambalate în saci de plastic transparenţi, astfel încât fiecare beneficiar să îşi poată verifica produsele primite.
  Distribuţia se va face începând de luni la depozitul de pe Aleea Jiului, zilnic între orele 8.30 şi 14.00, cu excepţia zilei de vineri când distribuirea alimentelor va avea loc între orele 8.30 şi 13.00. Pentru împachetarea alimentelor vor fi aduse patru persoane de la adăpostul de noapte, iar dacă va fi necesar personalul va putea fi suplimentat. Totodată, Adrian Bălaj i-a atenţionat pe cei care nu se regăsesc pe liste să se adreseze AJOFM pentru a fi luaţi în evidenţe, urmând a intra în posesia alimentelor în cursul lunii ianuare.

  Amenzi pentru Tir-iştii care parchează aiurea
  În continuarea conferinţei de presă, primarul Dorel Coica a declarat că în această perioadă premergătoare Luminaţiilor, în municipiul Satu Mare au apărut foarte mulţi precupeţi ambulanţi care comercializează flori şi coroane de flori în locuri neautorizate, făcând astfel concurenţă neloială florarilor autorizaţi. Poliţia locală va face zilnic razii şi, dacă vor fi găsiţi, aceştia vor fi amendaţi.
  De asemenea, tot cu amenzi vor fi “răsplătiţi” şi cei care-şi parchează în locuri neautorizate TIR-urile sau autobuzele. Poliţiştii locali vor face de asemenea controale zilnice, iar şoferii care-şi parchează mastodonţii în alte locuri decât în cele autorizate vor risca amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei. Totodată, primarul a mai atras atenţia populaţiei să-şi încheie poliţele de asigurare obligatorii pentru locuinţe, în valoare de 20 de euro, în caz contrar, după data de 1 ianuarie, vor risca amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.
  În încheiere, primarul Dorel Coica a reamintit despre vizita la Satu Mare a tenismenei Sorana Cîrstea şi a adăugat că în prezent sunt purtate tratative cu proprietarii Hotelului Dacia pentru a fi răscumpărat de Primărie. De asemenea, edilul şef a mai precizat că în scurt timp vor începe lucrările la amenajarea unor parcări ecologice pe Bulevardul Cloşca şi asfaltarea parcării din faţa Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE