More


  Marian Valer dă bir cu fugiţii

  - Advertisement -

  marian

  Senatorului nimănui Marian Valer i s-au cam înmuiat picioarele de la câte procese i s-au intentat din cauza calomniilor proferate până în prezent împotriva atâtor oameni nevinovaţi. Drept dovadă, Marian Valer a ajuns să îşi schimbe adresa de domiciliu pentru a nu putea fi citat corespunzător, urmând ca astfel să mai câştige câteva luni până când va putea fi citat corect la instanţă. Marian Valer a ajuns atât de încolţit încât şi câştigarea câtorva luni înseamnă o gură mare de oxigen. Dar în niciun caz nu va apuca să îşi ducă mandatul de senator la bun sfârşit, pentru că cel târziu în primăvară vor avea loc alegeri anticipate în Colegiul Oaş pentru Senat. Ajunge să amintim despre problemele pe care le are cu Agenţia Naţională de Integritate , care l-a declarat incompatibil, despre plângerile şi dosarele penale în care este cercetat de Poliţie, despre problemele pe care le are cu Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, fiind cercetat pentru infracţiuni la adresa siguranţei naţionale, despre problemele pe care le are cu Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind cercetat în cazul mitei de 100.000 lei pe care acesta ar fi încasat-o pentru a interveni în numirea comisarului şef Radu Chiş în funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare. În orice caz, singura şansă a numitului Marian Valer este să fugă. Ce-i drept, fuga este ruşinoasă, dar sănătoasă!

  Marian Valer fuge de răspundere
  Practicianul în insolvenţă Ioan Ghere l-a acţionat în judecată pe numitul Marian Valer pentru acuzaţiile aduse de senatorul nimănui Marian Valer în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în 3 februarie 2013. Singura problemă o reprezintă faptul că numitul Marian Valer nu poate fi citat pentru că şi-a schimbat intenţionat domiciliul. Reamintim că în 3 februarie, numitul Marian Valer a afirmat că Ioan Ghere a fost implicat în întăbularea hotelului Dacia şi al clădirii Filarmonicii Dinu Lipatti, clădiri care au ajuns în proprietatea omului de afaceri Vasile Ţânţaş. “Afirmaţiile făcute de senatorul Valer Marian, apărute în articolul “Tsunami la Satu Mare” sunt tendenţioase şi vădit răutăcioase. Nu am avut, nici eu şi nici soţia mea, nicio legătură cu privatizarea SC DACIA SA sau întăbularea dreptului de proprietate în Cartea funciară privind Hotelul Dacia sau Sala Filarmonicii. Împrejurarea că numele senatorului Valer Marian apare în dosare de faliment pe care le-am administrat, în calitate de practician în insolvenţă, calitate la care, nu întâmplător, se face referire în articol, nu poate justifica atitudinea acestuia de a mă denigra şi, totodată, de a dezinforma opinia publică. Având în vedere prejudiciul de imagine cauzat, urmează să îl acţionez în judecată”, declara Ioan Ghere la începutul acestui an. Acesta s-a ţinut de promisiune şi i-a intentat o acţiune în răspundere delictuală numitului Marian Valer. Primul termen al procesului trebuia să aibă loc în data de 20 septembrie 2013, doar că Marian Valer a fentat primele termene. Dar nu o poate face la nesfârşit!

  Incompatibilul senator al nimănui
  Reamintim că Agenţia Naţională de Integritate a constatat în data de 9 august 2013 starea de incompatibilitate a senatorului independent Marian Valer. În perioada mandatelor sale de senator, acesta a ocupat şi funcţia de administrator la două societăţi comerciale. “VALER MARIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României şi funcţia de administrator în cadrul S.C. NORD VEST PRESS S.R.L. (în perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011) şi S.C. BONDA IMPEX S.R.L. (19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013). Astfel, VALER MARIAN nu a respectat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de senator […] este […] incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale […]”, şi ale art. 16, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora “Calitatea de […] senator este, de asemenea, incompatibilă cu: funcţia de […] administrator […] la societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990 […]”. De asemenea, VALER MARIAN nu a menţionat calitatea de administrator la societăţile comerciale NORD VEST PRESS S.R.L. şi S.C. BONDA IMPEX S.R.L. în niciuna dintre declaraţiile de interese depuse în calitate de senator, în perioada decembrie 2008 – iunie 2013, motiv pentru care Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arăta în comunicatul emis de ANI în 9 august 2013. În concluzie, pe lângă constatarea stării de incompatibilitate, senatorul independent Marian Valer s-a ales şi cu un dosar penal pentru fals în acte publice.

  O nouă încercare de a fugi de răspundere
  Faptul că a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stârnit furia senatorului independent Marian Valer. Nici nu a început bine noua sesiune parlamentară că senatorul independent a şi formulat o interpelare la adresa directorului ANI, Horia Georgescu. Prin astfel de mijloace penibile, numitul Marian Valer încearcă să scape de acuzaţiile de incompatibilitate, punând presiune asupra directorului Georgescu. Asta după ce în urmă cu vreo două luni a încercat să se autovictimizeze, susţinând că a fost declarat incompatibil în urma unei răzbunări venite tot din partea conducerii ANI, pe care a atacat-o anterior prin intermediul mai multor declaraţii politice. Este revoltător faptul că Marian Valer se foloseşte de funcţia sa de senator pentru a ataca ANI pentru că a îndrăznit să-l declare incompatibil.

  Un senator împotriva siguranţei naţionale
  În luna iulie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pus lupa pe senatorul independent Marian Valer după ce a adus, în mod repetat, atingere siguranţei naţionale. Dovadă stau atacurile şi acuzele de corupţie lansate la adresa mai tuturor instituţiilor statului român, care pot induce oricând o stare de insecuritate în rândul cetăţenilor acestei ţări. Întrucât organele statului n-au reacţionat, fiind probabil intimidate de ieşirile senatorului independent, acesta a început să ameninţe chiar şi cei mai importanţi oameni din stat, precum preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta. Pentru a-şi duce activitatea infracţională până la capăt, Marian Valer a precizat că va înfiinţa o organizaţie paramilitară, denumită Mişcarea Social Naţională. În lipsa finanţării, totul a rămas doar la stadiul de intenţie, deşi senatorul Marian dăduse dispoziţii să fie comandate uniformele pentru primul pluton, cu care visa să defileze prin ţară.

  Alex Ohaha  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img