More

  Marian Valer, imaginea demagogului perfect

  valer

  Numitul Marian Valer reprezintă imaginea demagogului perfect în România, ajungând să calce în picioare valorile familiei, valorile sociale şi valorile democratice, câştigate în Revoluţia din Decembrie 1989 prin sacrificiul a mii de români. Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, demagogul este o persoană care caută să-și creeze o popularitate prin discursuri bombastice, prin promisiuni mincinoase. Marian Valer ar putea deveni sinonimul perfect al termenului de demagog, pentru că a promis dreptate şi a făcut numai nedreptate. A promis demnitate şi a afişat un comportament total nedemn de funcţia pe care sătmărenii au avut neşansa de a i-o acorda. Şi-a alungat familia, dar nu înainte de a o maltrata psihic şi chiar fizic. Şi-a alungat prietenii pe care după ce l-au susţinut i-a atacat în cel mai ordinar mod posibil. A călcat în picioare valorile sociale, atacând pe toată lumea într-o manieră violentă. A călcat în picioare valorile democraţiei, atacând în mod ordinar cele mai importante instituţii ale statului român, de la Instituţia Preşedenţiei la Instituţia Guvernului. Iar acum vine în faţa românilor şi îi minte că el este deţinătorul adevărului şi al dreptăţii. Sătmărenii s-au convins de mult cine este acest demagog perfect.

  Familie maltratată şi alungată
  În ţările occidentale, cu o democraţie reală, orice politician care vrea să obţină întregul suport al populaţiei trebuie să dovedească mai întâi că şi-a ordonat propria viaţă, că are o familie fericită pentru a putea face fericită marea familie a comunităţii pe care o reprezintă. Sunt momente în care imaginea politicianului este desăvârşită de acţiunile sale în raport cu membrii familiei sale. Spre exemplu, sunt situaţii în care se impune apariţia politicianului în public însoţit de soţie pentru a se crea imaginea unui demnitar care pune accentul pe unitate şi integritate. Trebuiesc evitate scandalurile de orice natură.
  Or senatorul Marian Valer nu se poate lăuda cu prea mari realizări în viaţa personală. Din cauza bătăilor administrate şi a scandalurilor provocate, senatorul Marian a fost părăsit de concubina sa, cu care are o fetiţă. În timpul unui asemenea scandal, (ne)alesul neamului a reuşit să-i rupă mâna băiatului concubinei sale. Sătulă de traiul alături de un individ cu asemenea apucături violente şi aflat cea mai mare parte a timpului sub influenţa băuturilor alcoolice, femeia şi-a luat cei doi copii şi s-a refugiat în Baia Mare, unde încearcă în prezent să-şi refacă viaţa amoroasă. Faptul că femeia acceptă să se întâlnească cu fostul său concubin doar în locuri publice explică din plin traumele de care a avut parte alături de numitul Marian Valer. Acest individ, care a ajuns să-i reprezinte pe sătmăreni în Senatul României, poate fi catalogat drept orice, numai drept exemplu de moralitate nu. Nu degeaba se spune că un om în spatele căruia nu stă o familie este un om de nimic. Iar în spatele senatorului independent nu stă nicio familie.

  Familia politică, atacată în mod ordinar
  Senatorul nimănui a ocupat într-un moment extrem de nefericit funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, postură din care a încercat să îi alinieze prin şantaj pe toţi liderii de organizaţii locale. Nu au scăpat nici candidaţii pentru funcţiile de conducere ale instituţiilor publice deconcentrate, pe care i-a ameninţat că îi va băga în examen, pentru ca din postura de şef al unei pseudo comisii de examinare să îi subjuge pe toţi. A luat la rând primarii social-democraţi din judeţ, pe care i-a şantajat pentru a obţine fonduri în vederea susţinerii financiare a fiţuicii sale apărută în clandestinitate. Nu au scăpat nici liderii naţionali ai PSD, la adresa cărora a proferat o sumă incredibilă de calomnii. În concluzie, şi-a atacat familia politică căreia i-a jurat credinţă, dar pe care a atacat-o mai apoi în cel mai ordinar mod cu putinţă.

  A călcat în picioare valorile sociale
  Numitul Valer Marian, care s-a erijat mereu într-un apărător al valorilor sociale, a devenit un atacator feroce al acestora. Numitul Marian Valer a săvârşit fapte prin care sunt puse în pericol sau chiar lezate unele valori sociale apărate de legea penală. Se poate vorbi despre atingere adusă intereselor statului (infracţiunile contra siguranţei statului), atingere adusă bunelor moravuri (ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice), atingere adusă autorităţii (ultraj). A instigat la violenţă publică, instigând comunităţi întregi la răsturnarea ordinii de drept, cele mai bune exemple fiind incitările de la Ianculeşti sau Călineşti-Oaş. A atentat în fiţuica sa la viaţa privată a tuturor reprezentanţilor statului de drept, de la preşedintele României şi primul ministru, la şefii unor instituţii publice sau magistraţi. Pentru toate acestea se poate concluziona că Marian Valer nu crede în valorile sociale ale României.

  În concluzie…
  În concluzie, sătmărenii trebuie să ştie cine este acest personaj care susţine că le vrea binele, că vrea să ducă societatea românească înspre bunăstare şi normalitate. Marian Valer este un demagog, el nu vrea binele comunităţii. El îşi urmăreşte doar propriile interese. Cum să ajute el societatea când şi-a maltratat familia?! Cum vrea ordine de drept când el o calcă în picioare?! Cum vrea normalitate politică când el incită la haos?! Comunitatea nu mai crede în acest personaj care crede doar în el, în nebunia lui, călcând peste tot şi peste toate pentru a-şi atinge visele bolnave. Cum un om care se consideră şi acţionează ca şi un anarhist în toată puterea cuvântului vrea ordine de drept?! El, care se plimbă în uniforme şi subscrie unor grupări anarhiste, vrea să aducă normalitate?! Concluzia: Marian Valer este demagogul perfect!

  Alex Ohaha

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE