Până în 5 noiembrie, zălăuanii își pot depune subvențiile pentru încălzireprimarie

Primăria Zalău, prin Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară (DASC) primește formularele pentru acordarea subvenţiei la încălzirea locuinţelor în sezonul rece, 1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014.  De menționat faptul că dacă cererea  va depăși 700 de formulare, care urmează să fie distribuite în mod gratuit,  formularul tipizat va costa 8 lei. Deocamdată nu s-au epuizat nici 100 de astfel de cereri.

Conform Primăriei Zalău, pentru perioada rece  noiembrie 2013 – martie 2014, DASC Zalău a tipărit 700 de formulare pe care le va acorda zălăuanilor gratuit, însă în situaţia în care acestea se vor epuiza, solicitanţii vor fi nevoiți să achite 8 lei, contravaloarea formularului. Suma se va achita, chiar la intrararea în instituţie, DASC Zalău, Piaţa Iuliu Maniu, nr. 3-5.

În perioada sezonului rece 2012-2013, în municipiul Zalău, de ajutoarele pentru încălzirea locuinţei au beneficiat aproximativ 2.300 de persoane singure şi familii.

Potrivit Primăriei Municipiului Zalău, în doar două zile, în perioada 10-11 octombrie, 57 de zălăuani şi-au depus actele pentru obţinerea subvenţiei. Dintre aceştia, 51 au solicitat subvenţia la factura pentru încălzirea locuinței cu gaz metan, 3 persoane au solicitat subvenţie pentru energia termică, 2 persoane pentru lemne, iar pentru subvenţionarea facturiii de energie electrică a fost depusă o singură cerere.

Subvenția se acordă tuturor persoanelor care îşi încălzesc locuinţa cu gaz, lemne, cărbuni, energie termică şi electrică, care au un venit lunar de până la 615 lei pe membru de familie, respectiv 1.082 de lei în cazul unei persoane singure.

Trebuie menționat faptul că solicitanţii acestor subvenții nu trebuie să deţină: clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti; terenuri care depăşesc 1.000 de metri pătraţi în zona urbană şi 2.000 de metri pătraţi în zona rurală; autoturism sau motocicletă cu o vechime mai mică de zece ani, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora; autoutilitare, autocamione de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze, tractor, combină autopropulsantă, presă de ulei, moară de cereale, gater sau utilaje de prelucrat lemnul, obiecte de artă, bijuterii şi metale preţioase de peste 100 de grame, obiecte de cristal şi porţelan de mare valoare, bunuri, cameră video, amplificatoare audio, copiatoare, depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei; mai mult de două bovine, mai mult de trei porcine, mai mult de o cabalină, mai mult de cinci ovine şi caprine, peste cinci familii de albine, peste zece capete de iepuri şi peste 25 de păsări. Toate persoanele sau familiile care deţin bunurile precizate, dar şi persoanele juridice care comercializează propria producţie nu vor putea beneficia de subvenţie pentru încălizirea locuinţei în acest sezon rece. Toţi cei care şi-au depus actele sau intenţionează să depună dosarul trebuie să ştie că acordarea ajutorului de încălzire impune obligativitatea realizării de către reprezentanţii DASC Sălaj a unei anchete sociale la domiciliul solicitanţilor.

Cererile se depun la sediul instituţiei situată în Piaţa Iuliu Maniu nr.3-5, zilnic de luni până vineri în intervalul orar 8.30- 15.30, până cel târziu la data de 5 noiembrie. Cei care vor depune cererile după această dată, nu vor beneficia de ajutor pentru luna noiembrie, ci doar pentru luna decembrie.

Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts