More  Primarii sălăjeni băgați în ședință

  - Advertisement -

  Consiliul Județean Sălaj va trece la verificări pentru a vedea în ce măsură autoritățile locale sunt pregătite pentru iarnă. ”Am încheiat acordurile cu primăriile şi am transferat avansul pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire. Până în 15 noiembrie vom face verificări să vedem în ce măsură aveţi mijloacele de intervenţie şi aţi asigurat materialele antiderapante necesare pentru iarna ce se apropie”, a declarat Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj la întâlnirea de ieri cu primarii orașelor și comunelor din județul Sălaj.

  De asemenea, prefectul județului Sălaj, Ionel Ciunt le-a recomandat primarilor să ia toate măsurile necesare pentru ca iarna să nu îi prindă nepregătiți. ”Drumurile Naţionale au încheiat contract pentru programul de iarnă şi îşi aprovizionează bazele cu materiale antiderapante. Consiliul Judeţean Sălaj a dat bani pentru 45 de comune care au încheiat un parteneriat public cu instituţia privind activitatea de deszăpezire. Vă rog să vă aprovizionaţi cu materiale antiderapante de pe acum”, a declarat și prefectul Sălajului, Ionel Ciunt.

  Tot el a mai precizat că în Sălaj au fost identificate câteva drumuri din județ unde circulația a creat probleme conducătorilor auto. ”Am luat de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Porolissum” Sălaj toate apelurile care s-au transmis în ultimii doi ani şi a rezultat o situaţia la care, de altfel, ne aşteptam. Cele mai multe apeluri de urgenţă au venit din zonele Crişeni-Cristur, Bogdana, Cizer, Cernuc, limită cu judeţul Cluj, Meseş-Treznea. Pe primarii care au pe raza comunelor una din zonele menţionate îi rog să fie mult mai atenţi”, a menţionat prefectul. În ceea ce priveşte zonele de risc de pe drumurile naţionale, acestea au fost identificate ca fiind Meseş, Gorgana, Mesteacăn şi Vîrşolţ.

  De menționat și faptul că oficialităţile judeţene au solicitat 3 km de parazăpezi, care urmează să fie montate pe drumurile naţionale ce traversează Sălajul, acolo unde zăpada poate fi viscolită. Dacă situaţia o va cere, aceste sisteme de protecţie vor fi amplasate şi pe drumurile judeţene.

  În această iarnă, intervenţiile pentru deszăpezire vor avea loc pe 276 de kilometri de drumuri naţionale, 604 kilometri de drumuri judeţene şi 850 de kilometri de drumuri comunale.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0