Prins de polițiști după ce a țepuit 6 persoaneUn bărbat în vârstă de 39 ani, din Târgu Mureş, este cercetat de poliţiştii de la Poliţia Municipiului Zalău pentru că în perioada martie – octombrie a.c., a furat din locuinţele a şase persoane diferite sume de bani şi bunuri (aproximativ 400 lei şi 2 telefoane mobile).

Ferenc S., a folosit acelaşi mod de operare în toate cazurile, respectiv suna la uşa apartamentelor şi în momentul în care proprietarul deschidea (de obicei, persoane în vârstă), îi spunea că i-a adus ulei unui vecin, însă acesta nu este acasă şi ar vrea să-l lase acolo. De bună credinţă, oamenii îl invitau în casă, deşi bărbatul nu avea asupra lui niciun bagaj şi pretexta că uleiul este în maşină. Cerea un pahar cu apă sau o sacoşă cu care să aducă uleiul, iar când proprietarii se îndepărtau, fura lucrurile care-i erau la îndemână şi pleca. De asemenea, bărbatul este cercetat şi de poliţiştii din Şimleu Silvaniei pentru acelaşi gen de fapte, întrucât a furat din casa unui bărbat 2100 lei.

Poliţiştii de siguranţă publică din Zalău l-au prins şi reţinut pe bărbat, în data de 21 octombrie, în urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, când o persoană a anunţat că un bărbat suspect a sunat la uşa sa şi i-a spus că distribuie ajutoare. Persoana nu i-a permis accesul în locuinţă şi a sunat la Poliţie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău a dispus, ieri, faţă de S. Ferenc, luarea măsurii preventive de a nu părăsi localitatea Şimleu Silvaniei, unde locuieşte în concubinaj, fără a deține forme legale.

Poliţia recomandă tuturor cetăţenilor să nu permită accesul în locuinţă niciunei persoane necunoscute, indiferent de pretextul sub care se prezintă la uşa apartamentului acestora, să închidă uşa şi să sune la Poliţie.

Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts