Sătmărenii, revoltaţi de atitudinea colonelului scandalagiudima

Apariţia articolului “Colonelul Dima bate ospătarii şi ameninţă clienţii în restaurant” în numărul de vineri al Gazetei de Nord-Vest, a stârnit un val de reacţii negative din partea sătmărenilor. În comentariile postate pe site-ul ziarului, cititorii au condamnat atitudinea şeful Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, care a provocat un scandal monstru la restaurantul Yvette din municipiul Satu Mare aflat în stare avansată de ebrietate. Potrivit unor surse, în loc să se căiască pentru faptele sale, colonelul Nicolae Dima s-a lăudat că nu-i pasă de cele scrise în Gazeta de Nord-Vest, pentru că oricum nu va păţi nimic din cauza protecţiilor înalte de care dispune.

Sătmărenii, convinşi că totul se va rezolva
Reacţiile cititorilor noştri n-au fost deloc favorabile colonelului Nicolae Dima. “De ce eşti curios? Nu se va întâmpla nimic totul se va muşamaliza, acest om participă la concurs pt funcţia de inspector şef…”, a scris Cristi. “Nu se va lua nicio măsură, din contră dacă nu ştiaţi participă la funcţia de inspector şef. Multe nereguli sunt la ISU, controale se fac de la minister doar că acestea vin şi pleacă, abuz de putere, mită şi multe altele. Aşa să ştiţi, că oamenii ăştia au pretenţia să li se zică – Am onoarea”, scrie Cristi. “Nu se va întampla nimic pentru că are protecţie de la şeful lui. Incidentul a avut loc acum două luni şi nu a păţit nimic. Trăim în Satu Mare, România, oameni buni, unde şefii nu păţesc nimic indiferent ce fac!!!!”, apare într-un comentariu postat de Sorin. “La conducerea pompierilor sunt oameni incompetenţi, bolnavi la propriu, mulţi proveniţi din MApN. Ce caută ei la pompieri???? Se duce şi instituţia asta de râpă, ultima în care mi-am pus speranţele că este o instituţie de onoare şi “curată”. S-a împuţit treaba şi aici, din păcate. Îmi pare rău să spun aşa ceva”, scrie într-un alt comentariu. “Nu se va întâmpla nimic fiţi siguri”, scrie pe site Sătmăreanu. “În SUA era dat afară imediat şi ar avea probleme cu legea… clienţii trebuia să-i aplice o corecţie care să-l înveţe minte”, scrie pe site-ul nostru un alt cititor. “Nu se va întâmpla nimic”, “nimic nu va păţi, poate va fi promovat”, “nimic nu se va rezolva”, “nimic nu va păţi, doar să-l promoveze”, “este şi imoral acest obez Dima a destramat un cuplu de căsătoriţi, un gunoi de om”, se arată în alte comentarii la articol.

Colonelul Dima, protejat la nivel înalt?
“Ruşine pentru toţi cei ca el!!!!! Sunt mulţi la ISU care fac haina de ruşine, doar că au protecţie de la însuşi preşedintele Consiliului Judeţean, oamenii valoroşi de la ISU nu sunt lăsaţi în faţa sunt denigraţi şi puşi la zid de un sistem bolnav, cei buni ajung într-un final să plece pentru că acolo avansezi după pile şi relaţii, inteligenţă zero… Domnule colonel Dan de ce nu aţi luat nicio măsură până acum??? pentru că era omul dvs, pe care îl susţineţi, unde vă este credinţa acum??? de dreptate şi adevar… ruşine să vă fie şi dvs”, scrie într-un alt comentariu. “Domnule Gabriel, indiferent când s-a întâmplat, acest incident nu trebuia să aibă loc, de ce flutura legitimaţia în mână, în timpul liber şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcolice???? Legitimaţia de serviciu are o cu totul o altă întrebuinţare. Ce exemplu dă el colegilor???? A făcut de ruşine haina militară şi onoarea celor care sunt salvatori în aceea instituţie. Din nefericire nu este la primul caz, doar că celelalte nu s-au mediatizat şi mai sunt mulţi în instituţia respectivă care muncesc doar după ce şi-au savurat cafeaua mai specială… Trist, nu zic că acest om trebuie acum pus la zid, doar că ar trebui să fie pedepsit la fel ca şi orice cadru militar care comite o abatere, dar să vedem ce-o să iasă, oricum sună periculos..”, se arată într-un alt comentariu. “Din câte ştiu anul trecut a fost avansat înainte de termen acest colonel. A avut merite deosebite, să fim serioşi, îl apară şeful lui. Staţi liniştiţi. Nu se va întâmpla nimic!!!!”, scrie pe site un al cititor.

Tentative de muşamalizare
Potrivit unor surse bine informate, în loc să se căiască pentru faptele sale, colonelul Nicolae Dima s-a lăudat că nu-i pasă de cele scrise în Gazeta de Nord-Vest, pentru că oricum nu va păţi nimic din cauza protecţiilor înalte de care dispune. Drept răspuns, solicităm prefectului Eugeniu Avram, conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare şi Procuraturii Militare să se autosesizeze şi să ia măsuri împotriva acestui abuz al colonelului Nicolae Dima.
Alte surse ne-au comunicat faptul că patronul localului Yvette a fost deja contactat de colegii colonelului scandalagiu Dima. Pe lângă faptul că l-au ameninţat, mai mult sau mai puţin voalat cu controale şi amenzi, aceştia s-au arătat, mai interesaţi de modul în care au aflat redactorii Gazetei de Nord-Vest de incident, decât despre scandalul provocat de colonelul Dima. Le cerem acestor colegi să înceteze cu presiunile, căci în caz contrar faptele lor, care constituie abuz în serviciu, vor fi aduse la cunoştinţa Direcţiei Generale Anticorupţie şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Colonelul Dima, spaima ospătarilor
Reamintim cititorilor noştri că, în urmă cu câteva luni, şeful Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, aflat în stare avansată de ebrietate, a provocat un scandal monstru la restaurantul Yvette din municipiul Satu Mare. Făcând uz de legitimaţia de serviciu, acesta a terorizat şi a agresat ospătarii, respectiv clienţii localului. S-a legat şi de angajaţii firmei Big Security, care asigurau ordinea şi paza restaurantului. A continuat să-i ameninţe şi după ce a fost evacuat din local. Poliţiştii chemaţi la faţa locului au plecat fără să intervină, fiind probabil intimidaţi de gradele militare şi alcoolice ale colonelului Dima. Colac peste pupăză, băiatul colonelului a furat şi telefonul mobil al unui client, pe care l-a înapoiat după două zile în care proprietarul l-a ameninţat că îl va reclama la Poliţie.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts