More

  Scenariu de groază cu deznodământ tragic (update)

  poza-1

  Fetița Vivien Dragoș a fost găsită violată și strangulată vineri după-masă pe malul lacului Cubic. Ucigașul este concubinul surorii sale, aceștia au împreună doi copii și îl așteaptă pe al treilea. Mama e internată la psihiatrie ca urmare a șocului, iar criminalul a fost dus în arest preventiv după ce le-a arătat polițiștilor unde a aruncat cadavrul fetiței.

  Criminal la 23 de ani
  Vivien Dragoș, fetița dată dispărută dumincă după ce nu a mai revenit acasă de la Biserică, a fost găsită fără suflare pe malul lacului Cubic. Polițiștii sătmăreni au fost duși la locul în care se afla trupul neînsuflețit al fetiței chiar de criminal. Acesta este concubinul surorii mai mari a lui Vivien. Purtătorul de cuvânt de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Gabriela Pop, a declarat că: „inculpatul a fost reținut cu propunerea de arestare preventivă, în sarcina acestuia reținându-se săvârşirea infracțiunii de viol şi omor calificat. Acesta riscă pedeapsa maximă de 25 de ani de închisoare.”

  Criminalul, în vârstă de 23 de ani, și-a recunoscut fapta în fața polițiștilor după ce a picat testul poligraf. El le-a povestit anchetatorilor că a convins-o pe Vivien să meargă cu el la coliba pe care o avea amenajată pe malul lacului Cubic. Odată ajunși acolo, acesta a violat-o după care a ucis-o prin stragulare. Ca să ascundă fapta, criminalul a introdus cadavrul într-un sac pe care l-a ascuns între gunoaiele care se aflau pe marginea lacului. Pentru a nu fi suspectat, ucigașul a participat el însuși la căutările pe care voluntarii de la Asociaţia „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” Satu Mare le-au întreprins încă de luni dimineața.

  Camerele de supraveghere din zona Pieţei Mici i-au surprins pe Vivien şi pe Ovidiu, fetiţa fiind îmbrăcată cu jacheta în carouri, căciuliţă şi pantofi albi, exact hainele cu care a fost văzută pentru ultima oară. Acesta purta un hanorac cu glugă şi parcă se ferea să fie văzut. Din ultimele imgini reiese faptul că cei doi au părăsit împreună zona.

  Mai mulţi vecini ai fetiţei dar şi cei care o cunoşteau au delcarat ulterior, după găsirea cadavrului, că doar speranţa i-a făcut să continue căutările deorece, deja duminică seara când ea nu a venit acasă, ştiau că ceva dramatic trebuia să se fi întâmplat. “Vivien e o fetiţă foarte cuminte, nu există să nu vină acasă, doar dacă s-a întâmplat ceva cu ea”, a spus o vecină în cursul zilei de marţi când voluntarii încă o mai căutau prin parcările magazinelor din oraş.

  Mama fetiţei, internată la Psihiatrie
  Coordonatorul echipei de voluntari care au căutat-o toată săptămâna pe Vivien, Daniel Someșanu, a declarat că încă de la început Ovidiu a fost principalul suspect în cercul celor care cunoșteau familia: „Era o persoană conflictuală, mereu se certa cu mama lui Vivien, care nu făcea altceva decât să încerce să își țină familia unită”, a spus Daniel Someșanul. În urma șocului cauzat de moartea fetiței, mama a fost internată încă din seara de vineri la Spitalul de Psihiatrie unde este sub tratament și va rămâne internată până luni când va fi supusă unei expertize de către cadrele medicale.

  În tot acest timp, concubina criminalului, sora lui Vivien, se află sub îngrijirea celor de la Casa Lorena împreună cu cei doi copii minori. Aceasta este însărcinată și așteaptă cel de-al treilea copil al ucigașului.

  Familia așteaptă să poată ridica cadavrul fetiței după efectuarea expertizei medico-legale. Dată fiind situația financiară dificilă, Asociaţia „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” va suporta costurile înmormântării. “A fost o fetiță de aur”, au declarat despre Vivien Dragoș toți cei care au cunoscut-o.

  Silvia Spanciu

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE