More


  Senatorul Valer Marian se ține cu dinții de scaunul PP-DD

  - Advertisement -

  Senatorul Valer Marian devine personaj important în partidul lui Dan Diaconescu după ce mai toți parlamentarii PP-DD părăsesc corabia și se refugiază la formațiunile de la putere. Mai toți aleșii Partidului Poporului au devenit conștienți că acest partid, golit de conținut nu are viitor, drept urmare părăsesc formațiunea și trec masiv la PSD, UNPR sau PC. În schimb, senatorul Valer se ține de scaunul de la grupul PP-DD pentru că, în condițiile în care s-ar desființa grupul acestui partid, el și-ar pierde din nou un loc călduț în Senat.
  Pentru a opri hemoragia, Diaconescu mimează un alt spectacol grotesc, anunțând cu tam-tam că-i va da în judecată pe așa-zișii trădători. El invocă un așa-zis document semnat de toți parlamentarii PP-DD în campania electorală potrivit căruia fiecare dintre aceștia și-ar fi dat consimțământul că vor plăti 2 milioane de euro dacă vor părăsi partidul. Trebuie menționat că această hârtie este la limita legalității deoarece poate încălca un drept constituțional care prevede libertatea de opțiune politică dar și legea electorală care impune un vot uninominal și nu unul pe liste de partid.
  Astfel, într-o conferință de presă, Dan Diaconescu a anunțat că va începe acționarea în judecată a foștilor parlamentari care au plecat la alte formațiuni sau care au fost excluși și le va cere câte 2 milioane de euro.
  “Biroul National de Coordonare al partidului a propus ca între fiecare candidat al nostru și partid să se încheie o convenție care să prevadă ca cel care va fi ales deputat sau senator și va pleca din partid sau care este exclus din partid pentru că a adus prejudicii să plătească o despăgubire de 2 milioane de euro. În cazul în care parlamentarul respectiv își dă demisia din Parlament în termen de 5 zile de la plecarea din partid, nu va mai fi nevoit să plateasca”, a declarat liderul deputatilor PP-DD, Daniel Fenechiu, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.
  Acesta a spus că sunt vizați 27 de fosți membri ai PP-DD.
  “Inițial, Dan Diaconescu s-a opus punerii în aplicare acestei clauze, pentru că nu și-a imaginat că oamenii vor pleca din partid și că această campanie de racolari a celor de la putere va fi atât de puternică. Biroul Permanent National al partidului a luat decizia de a începe acționarea în judecată a celor care au plecat sau au fost excluși din partid, 27 de persoane, li se va solicita suma de 2 milioane de euro”, a precizat Daniel Fenechiu.
  El a adăugat că PP-DD va sesiza DNA, dat fiind faptul că s-au vehiculat sume de bani primite de dezertori ca sume de instalare la alte partide, contracte care au fost date celor care au plecat. De asemenea, vor fi făcute plângeri și la Agenția Națională de Integritate, pentru că există informații în presă că unii dintre cei care au plecat au inițiat anumite demersuri pe care această instituție trebuie să le verifice.
  Marius Oproiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img