More

  Sesiunea de la Satu Mare a Proiectului Comenius, la final

  final

  Desfăşurată pe parcursul a patru zile, întâlnirea de la Satu Mare din cadrul Proiectului Comenius “Lasă-mă să te cunosc: unitate prin diversitate”, a luat sfârşit ieri în sala de şedinţe a Primăriei Satu Mare. Partenerii Liceului Ortodox “Nicolae Steinhardt” din cadrul proiectului, proveniţi din Spania, Italia, Turcia, Lituania, Bulgaria şi Polonia au fost primiţi de primarul Dorel Coica, iar la final au fost înmânate Certificatele Comenius.

  “Să fiţi ambasadorii ţării noastre”
  La începutul întâlnirii, primarul Dorel Coica le-a urat oaspeţilor bun venit în Primăria Satu Mare şi i-a rugat ca, după ce vor pleca acasă, să fie ambasadorii României, ai judeţului şi ai municipiului Satu Mare. “Să le spuneţi celor de acasă că Satu Mare este un oraş multietnic şi multicultural, unde toţi oamenii trăiesc în bună pace şi înţelegere. De asemenea, vă invit pe toţi să reveniţi la Satu Mare ori de câte ori aveţi posibilitatea, în vacanţe sau cu alte ocazii”, a spus primarul Dorel Coica, la care oaspeţii au răspuns afirmativ.
  În continuare, directorul Liceului Ortodox “Nicolae Steinhardt”, pr. Gabriel Groza, a mulţumit conducerii Primăriei Satu Mare pentru implicarea sa în organizarea acestui eveniment deosebit. “Ne aflăm la finalul celei de a patra întâlniri din cadrul Proiectului Comenius, iar azi vor fi înmânate Certificatele Comenius şi daruri simbolice care să le aducă oaspeţilor noştri aminte de oraşul Satu Mare. Cred că oraşul nostru va rămâne în amintirile şi inimile lor, care au putut vedea de aproape poporul român, un popor educat, civilizat, harnic şi credincios”, a mai spus directorul Groza, după care a făcut o trecere în revistă a evenimentelor organizate pe parcursul celor patru zile.

  Oaspeţii au mulţumit pentru timpul petrecut la Satu Mare
  S-a trecut apoi la înmânarea Certificatelor Comenius şi a plachetelor. Primii au fost primarul Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, reprezentantul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului şi preşedintele Comisiei de învăţământ din cadrul Consiliului Local, Ioan Pop. Apoi Radu Roca a înmânat aceleaşi certificate şi reprezentanţilor partenerilor din cadrul proiectului din Spania, Italia, Turcia, Lituania, Bulgaria, Polonia şi, bineînţeles, Liceului “Nicolae Steinhardt”. În afară de certificate şi plachete, delegaţiile străine au primit câte un cadou şi din partea Primăriei Satu Mare.
  Rând pe rând, oaspeţii au mulţumit pentru felul în care au fost primiţi la Satu Mare unde s-au simţit ca acasă. “Acum ştim mai multe despre poporul român şi ne bucurăm că am putut face parte din familia dumneavoastră”, a declarat reprezentantul Spaniei.
  Umătoarea întâlnire din cadrul Proiectului Comenius va avea loc în 9 decembrie la Roma, Italia.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE