More

  Spectacole, expoziţii, lansări de carte la Trupa Harag Gyorgy

  aniversare

  Trupa Harag Gyorgy a Teatrului de Nord Satu Mare a sărbătorit în weekend 60 de ani de activitate. La manifestări au participat deputatul Kereskeny Gabor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Rudolf Riedl, primarul municipiului Carei, Kovacs Jeno, fostul primar Iuliu Ilyes, alături de consilieri locali şi judeţeni. Programul manifestărilor a debutat cu o expoziţie de fotografii teatrale, după care, de la ora 19.00, a avut loc în Sala Mare, festivitatea de deschidere. Cu această ocazie, directorul trupei Harag Gyorgy, Bessenyei István, deputatul Kereskeny Gabor, directorul artistic al secţiei române, Andrei Mihalache, şi directorul administrativ Stier Peter au transmis mesaje de felicitare secţiei maghiare a Teatrului de Nord. Seara de vineri s-a încheiat cu spectacolul de gală “Rudele”, de Moricz Zsigmond, în regia lui Babarczy Laszlo.
  În cursul zilei de sâmbătă a avut loc comemorarea membrilor decedaţi, prin depunere de coroane la mormintele acestora, printre care şi Harag Gyorgy, şi care a continuat cu o recenzie de carte. A urmat premiera piesei “Imn”, care a continuat în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor cu piesa “Suflet viteaz”, de Tamasi Aron, în regia lui Vidnyánszky Attila, în interpretarea actorilor Teatrului Naţional din Budapesta.
  A doua zi, ieri, a avut loc o proiectare de film “Răţuşca cea urâtă”, urmată de o nouă recenzie de carte “Kronica la 60 de ani”, de Csirak Csaba, şi continuată cu o masă rotundă la care au participat membrii fondatori. Apoi a avut loc o gală festivă cu participarea membrilor fondatori, a foştilor şi actualilor membri. Manifestările dedicate celor 60 de ani de activitate s-au încheiat ieri seară cu o aprindere de lumânări în amintirea fondatorilor decedaţi, eveniment care s-a desfăşurat în faţa clădirii Teatrului de Nord.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE