More

  Trupa Harag Gyorgy sărbătoreşte 60 de ani de la înfiinţare

      Trupa Harag Gyorgy a Teatrului de Nord Satu Mare va marca în acest weekend 60 de ani de activitate. Programul manifestărilor dedicate celor 60 de ani de activitate va debuta azi începând cu ora 18.00, cu o recenzie de carte a lui Csirák Csaba: Cronica a 60 de ani – o anexă a istoriei Trupei Harag György – în Sala Studio Ács Alajos. După care de la ora 19.00, va avea loc în Sala Mare, festivitatea de deschidere, urmată la ora 19.30 de spectacolul de gală “Rudele”, de Moricz Zsigmond, în regia lui Babarczy Laszlo.
  Ziua de sâmbătă va începe la ora 11.00  cu comemorarea membrilor decedaţi, prin depunere de coroane la mormintele acestora, urmat la ora 15.00 de depunere de coroane la placheta comemorativă Harag György, Tăşnad, iar de la ora 17.45  se va desfăşura festivitatea dechiderii expoziţiei de fotografii teatrale. Începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor se va juca piesa “Suflet viteaz”, de Tamasi Aron, în regia lui Vidnyánszky Attila, în interpretarea actorilor Teatrului Naţional din Budapesta. Ziua de sâmbătă se va încheia la ora 22.00 cu o aprindere de lumânări, în amintirea fondatorilor decedaţi, în faţa clădirii Teatrului de Nord.
  În cursul zilei de duminică, între orele 11.00 – 17.00  vor avea loc sesiuni de comunicări, dezbateri, mese rotunde, urmate la ora 17.30, în Sala Studio Acs Alajos de premierea piesei “Imn” de Shwajda György, regizor – Csiki Zsolt. Manifestările dedicate celor 60 de ani de la înfiinţare a trupei se vor încheia la ora 19.00, în Sala Mare cu o gală.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE