More


  Zeci de elevi faţă în faţă cu deţinuţii

  - Advertisement -

  detinuti

  La Satu Mare au continuat şi ieri activităţile din cadrul Săptămânii prevenirii criminalităţii, eveniment aflat la a 8-a ediţie, organizat la nivel naţional de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, care se desfăşoară în fiecare judeţ din ţară, organizat de Inspectoratele Judeţene de Poliţie. Astfel, în cursul zilei de ieri, tema activităţii a fost prevenirea delincvenţei juvenile.
  Cu această, ocazie cincizeci de elevi de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş” şi de la Liceul de Artă “Aurel Popp” Satu Mare au participat la o întâlnire cu doi tineri deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Satu Mare, aceştia fiind Samir Tocoian, condamnat la 5 ani de închisoare pentru tâlhărie şi Tamas Adam, condamnat la 4 ani de închisoare pentru furt calificat, pentru furt de electronice.
  La această întâlnire, pe lângă liceeni, au mai participat ofiţerul sociolog Felicia Hrihorişan din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii al IJP Satu Mare, Daniel Cheţea din cadrul Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Satu Mare, şi şeful Serviciului de Reintegrare Socială, Paul Mărginean. Cele două persoane private de libertate le-au explicat modul în care au ajuns după gratii şi le-au recomandat să aibă grijă cu ce persoane se împrietenesc, întrucât din cauza anturajului aceştia au ajuns să comită fapte penale.
  Cei doi deţinuţi au participat la diverse activităţi socio-educative, chiar şi la terapia cu câini desfăşurată de Angel Dog Satu Mare, dar şi la piesa de actorie “Hoţul de mărgăritare”, adaptare după parabola “Fiului risipitor”, în regia lui Dorel Iurcencu. Elevii au vizitat şi Penitenciarul Satu Mare, iar cei de la Liceul de Artă “Aurel Popp” vor realiza desene pe această temă, care vor fi expuse săptămâna aceasta în Centrul Nou al municipiului Satu Mare.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img