More


  Zilele Medicale Sătmărene, o reuşită

  - Advertisement -

  zile

  Cea de a X-a ediţie a Zilelor Medicale Sătmărene, desfăşurată în perioada 3-5 octombrie, a fost considerată o reuşită atât de către organizatori cât şi de oaspeţii veniţi la Satu Mare atât din ţară cât şi din străinătate. Pe durata celor trei zile au fost expuse 55 de lucrări a peste 70 de profesionişti din domeniul medical. Evaluarea evenimentului şi înmânarea certificatelor de participare a avut loc sâmbătă când manifestarea de la Satu Mare a luat sfârşit.

  Zi dedicată Istoriei Medicale Sătmărene
  După deschiderea oficială de joi, pe durata a două zile intense au avut loc dezbateri şi prezentări de lucrări ştiinţifice din toate domeniile medicinei. Ca o premieră, ziua de sâmbătă a fost dedicată secţiunii de Istorie medicală sătmăreană, avându-l ca preşedinte de secţiune dr. Bauer Adalbert. Ziua a debutat cu prezentarea unei scurte Istorii medicale a judeţului Satu Mare avându-i ca autori pe medicii Călin Bumbuluţ şi Nicolae Sebastian Balaj, după care Bauer Adalbert a trecut în revistă personalităţile medicale sătmărene ale secolului XX. Până la pauza de cafea au mai fost prezentate lucrările Martorul tăcut al istoriei sătmărene: clădirea hotelului Dacia/Pannonia, Istorii medicale în memoriile Reginei Maria a României, Istoria instituţiei spitaliceşti din Tăşnad şi un Mic îndreptar pentru scrierea, înaintarea pentru publicare şi tipărirea unei lucrări ştiinţifice.
  În a doua parte a zilei, Bumbuluţ Călin şi Alina Negru au prezentat lucrarea “Specialitatea medicina familiei, status actual şi viitor” precum şi “Directiva 36/2005 a Parlamentului şi Comisiei Europene privind recunoaşterea calificărilor profesionale. Implicaţii asupra specialităţilor medicale nerecunoscute european”.

  Manifestarea, apreciată de toţi
  Zilele Medicale Sătmărene s-au încheiat cu evaluarea evenimentului şi înmânarea certificatelor de participare. Au fost înmânate 20 de diplome de onoare tuturor celor care de-a lungul anilor au ajutat la organizarea celor zece ediţii ale Zilelor Medicale Sătmărene precum şi diplome de excelenţă pentru medicii Simona Mihaela Pop, Rumelia Koren, Marian Bogdan Zota, Stelian Pop şi Viorica Varodi. Bineînţeles, au fost acordate şi certificatele medicale de educaţie continuă. Cei peste 400 de participanţi la acest eveniment au apreciat atât modul de organizare cât şi calitatea lucrărilor expuse în cadrul dezbaterilor şi simpozioanelor.
  Ediţia a X-a a Zilelor Medicale Sătmărene au fost organizate de Colegiul Medicilor Satu Mare în parteneriat cu Asociaţia Medicilor de Familie Satu Mare, Universitatea Tel Aviv (Israel), Facultatea de Medicină şi Medicină Dentară-Universitatea “Titu Maiorescu” Bucureşti, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad, filiala Satu Mare, Colegiul Medicilor Dentişti Satu Mare, Spitalul Judeţean Satu Mare, Muzeul Judeţean Satu Mare. Preşedintele Comitetului Ştiinţific a fost prof. univ. dr. Rumelia Koren, iar preşedintele de onoare al manifestării, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae. Zilele Medicale Sătmărene sânt creditate de Colegiul Medicilor din România pentru un total de 18 ore.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img