Andreea Paul, declarată persona non grata în TăşnadMITRASCA

Declaraţiile deputatului PDL Andreea Paul referitoare la faptul că Primăria Tăşnad se poate muta şi într-un cort, întrucât construcţia unui nou sediu nu constituie o prioritate, a stârnit un val de nemulţumire în rândul localnicilor. Tăşnădenii se simt jigniţi, considerând că deputatul PDL i-a comparat cu o comunitate de ţigani. Primarul Tăşnadului, Vasile Mitraşca, spune că aceste declaraţii nu vor rămâne netaxate. O primă măsură împotriva deputatului Andreea Paul o constituie declararea sa ca persona non grata în oraşul Tăşnad.

Tăşnădenii au reacţionat la jignire
Cu ocazia vizitei de joia trecută a Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor în oraşul Tăşnad, deputatul democrat-liberal Andreea Paul a declarat că, în opinia sa, construirea unui sediu propriu pentru primărie nu constituie o prioritate, adăugând că primăria n-are decât să funcţioneze într-un cort. Tăşnădenii au reacţionat vizavi de aceste afirmaţii, susţinând că au fost jigniţi de afirmaţiile deputatului Andreea Paul, care i-a comparat cu o comunitate de ţigani corturari. “Este un lucru jenant. Vreau să vă spun că foarte multă lume m-a contactat în aceste zile şi că tăşnădenii sunt jigniţi de afirmaţiile doamnei deputat, care, paraşutată aici în zona Oaşului ca şi deputat, cred că nu cunoaşte nimic din realităţile de aici, ale Tăşnadului în primul rând, şi nici ale judeţului. A spune că Primăria oraşului Tăşnad se poate muta şi într-un cort, automat ne-a dus la asocierea că ne compară cu o comunitate de ţigani, iar acest lucru este unul care ne jigneşte. Vom vedea ce poziţii luăm faţă de aceste afirmaţii, pentru că nu dorim altceva decât să ne implementăm proiectele noastre punctuale, iar dacă comunitatea din Tăşnad consideră că o asemenea investiţie este importantă pentru Tăşnad, sigur că va trebui să o facem”, ne-a declarat primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca.
Edilul şef al Tăşnadului dă asigurări că afirmaţiile deputatei nu vor rămâne netaxate. O primă măsură o constituie declararea Andreei Paul ca persona non grata în Tăşnad. “Este de neconceput ca un om pe care l-ai primit cu tot respectul la Tăşnad, după 12 ore să aibă o poziţie de genul acesta. Ne simţim jigniţi, vom lua o poziţie categorică, iar pentru Tăşnad o declarăm persona non-grata, cel puţin pentru durata mandatului meu”, ne-a declarat primarul Mitraşca.
De asemenea, primarul Tăşnadului este mirat de acuzaţiile rostite de deputatul Andreea Paul în cursul zilei de luni, care a afirmat că la construcţia noului sediu al Primăriei Tăşnad se pregăteşte un tun de un milion de euro. “Mă miră aceste afirmaţii pentru că, deocamdată, am prezentat doar un proiect. Nu s-a organizat nicio licitaţie, lucrarea n-a fost încredinţată niciunei firme pentru executare, deci cred că sunt aberaţii politicianiste ale unui om care doreşte cu orice preţ să iasă în faţă cu orice venire în judeţul Satu Mare. Faptul că nu cunoaşte aceste realităţi ale Tăşnadului nu mă miră, căci nu are de unde”, spune primarul Mitraşca.

Argumente pentru noul sediu
Construirea unui nou sediu pentru Primăria Tăşnad pe locul celui vechi, care s-a prăbuşit în 2009, este foarte bine argumentată de administraţia locală. Un prim argument îl constituie necesitatea de a oferi servicii de calitate nu numai locuitorilor oraşului, ci şi ai celor 11 comune din zonă. “Reconstruirea Primăriei Tăşnad este un proiect la care noi ţinem foarte mult. Primăria Tăşnad, prin serviciile pe care le are aici, mă refer în primul rând la Biroul local al AJOFM, la Biroul pentru Evidenţa Populaţiei, deserveşte 11 comune, din Hodod şi până în Pir, însumând undeva la 32.000 de locuitori. Considerăm că este foarte important ca pentru plătitorii de impozite şi taxe, noi, cei care suntem într-un fel exponenţii cetăţenilor, să le oferim servicii de foarte bună calitate. Acest lucru îl dorim de fapt”, este de părere edilul şef al Tăşnadului.
Al doilea argument îl constituie faptul că administraţia locală plăteşte anual unei firme peste 20.000 de euro, adică aproape 100.000 lei, pentru imobilul în care stă în chirie. “La această dată noi plătim o chirie anuală de peste 20.000 de euro, care sigur împovărează foarte mult bugetul local, buget din care am dori în fiecare an să facem cât mai multe pentru infrastructura oraşului Tăşnad.
Construcţia Primăriei nu se poate face pe fonduri europene, doar din alocări de la bugetul statului, al Consiliului Judeţean şi, desigur, al bugetului local. Fără susţinere din partea Guvernului României şi a Ministerului Dezvoltării, nu vom putea rezolva această problemă”, afirmă Mitraşca.
Al treilea argument îl constituie valoarea istorică şi simbolică a fostului sediu. “Fostul sediu al Primăriei are o încărcătură simbolică pentru noi, tăşnădenii, pentru că a fost clădirea donată Statului Român în 1926 de către Coriolan Şter, una din cele mai importante personalităţi ale Tăşnadului din perioada interbelică. Această clădire a avut întotdeauna destinaţie de finanţe locale sau de primărie. Tocmai din acest motiv, am prevăzut ca faţada să fie refăcută conform proiectului original al clădirii”, ne-a declarat primarul Tăşnadului.

Deputatul PDL critică proiectul fostului viceprimar PDL
Reacţia deputatului democrat-liberal este deosebit de ciudată în condiţiile în care proiectul pentru reconstrucţia unui sediu al Primăriei Tăşnad pe fostul amplasament a fost demarat în mandatul trecut, când democrat-liberalul Ionel Astalîş ocupa funcţia de viceprimar al oraşului. Apartenenţa politică nu i-a fost absolut de niciun folos în această problemă. Ionel Astalîş, împreună cu fostul primar al Tăşnadului, Andrei Veron, au prezentat proiectul ex-premierului Emil Boc cu ocazia unei vizite efectuate în judeţul Satu Mare, însă sprijinul promis de acesta cu multă generozitate nu s-a concretizat niciodată.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts