More

    Angajator sătmărean reclamat pentru discriminare de UDMR

    Pataki-Csb

    În urma unei petiţii cetăţeneşti privind un anunţ apărut într-un ziar din judeţul Satu Mare, Serviciul pentru apărarea drepturilor minoritare “Mikó Imre” din cadrul UDMR – organizaţia judeţeană Satu Mare a formulat o plângere în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Textul anunţului este clar discriminatoriu şi ofensiv faţă de comunitatea maghiară locală, motiv pentru care Uniunea solicită o soluţie justă din partea autorităţii competente, se arată într-un comunicat de presă al UDMR Satu Mare.

    Anunţul din speţă se referă la un loc de muncă vacant, condiţionat de apartenenţa naţională a candidaţilor în sensul că angajatorul nu primeşte persoane de “naţionalitate maghiară”. Această condiţie este cu atât mai supărătoare cu cât o comunitate precum cea din judeţul Satu Mare nu este deloc omogenă, o treime din populaţie fiind maghiară. “În cursul zilei de astăzi (ieri- n.r.) am atras atenţia ziarului care a publicat anunţul în legătură cu aspectul problematic al textului şi am solicitat datele angajatorului în vederea depunerii unei plângeri împotriva lui” – a declarat Szabolcs Nagy, preşedintele executiv al UDMR – organizaţia judeţeană Satu Mare.
    “Cazurile de acest gen trebuie soluţionate din timp şi tocmai aceasta este misiunea Serviciului pentru apărarea drepturilor minoritare Mikó Imre din cadrul UDMR. Am înaintat petiţia către autoritatea de specialitate pentru că este important ca nimeni să nu fie marginalizat în patria sa, din cauza apartenenţei naţionale. Dorim să atragem atenţia tuturor asupra faptului că vom proceda la fel în orice alt caz similar, cu sprijinul sătmărenilor” – a afirmat Csaba Pataki, preşedintele UDMR – organizaţia judeţeană Satu Mare, cosemnatarul plângerii privind anunţul din speţă.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE