More


  Aproape 30 de cazuri de pedofilie înregistrate în Sătmar

  - Advertisement -

  pedo

  Doar în primele nouă luni ale acestui an, în judeţul Satu Mare au fost înregistrate şi confirmate 29 de cazuri în care un adult a întreţinut relaţii sexuale cu un minor. Cel mai mediatizat caz a fost cel al lui Vivien Dragoş, în vârstă de doar 10 ani, care după ce a fost violată de concubinul surorii sale, minoră şi aceasta, a fost ucisă. Pentru a atrage atenţia asupra acestui flagel, două sătmărence, Andreea Demeter şi Edita Enciu, au iniţiat un proiect de campanie împotriva pedofiliei, prima acţiune urmând să fie organizată duminică. Pentru ca planul să se deruleze în bune condiţii organizatoarele au lansat invitaţia de a fi parteneri mai multor instituţii şi autorităţilor locale, însă deocamdată doar Poliţia a răspuns pozitiv. De menţionat este faptul că nici Direcţia pentru Protecţia Copilului şi nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu au trimis vreun reprezentant la conferinţa de presă de ieri, de la restaurantul Paloma, prin care s-a anunţat primul eveniment al campaniei.

  Potrivit Andreei Demeter, proiectul “Informare, prevenire şi combatere împotriva abuzurilor sexuale şi pedofiliei” vine după nefericitul caz al fetiţei Vivien Dragoş, de numai 10 ani, violată şi ucisă de concubinul surorii sale. “Acest proiect a pornit de la cazul Vivi. Noi am deschis o pagină intitulată “Stop pedofiliei din Satu Mare” pe o reţea de socializare iar după câteva zile am fost contactaţi de nişte părinţi care se confruntă cu această problemă. Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că nu putem fi indiferenţi. Sunt mult prea multe cazuri deja în oraşul nostru, nu putem să stăm la o parte. Dacă totul decurge normal acest proiect se va derula pe o perioadă de un an. Vom începe cu un marş, iar în ianuarie este programată prima acţiune în sine, când vom ajunge în toate şcolile, grădiniţele şi liceele“, a declarat sătmăreanca. Primul marş va avea loc duminică, 10 noiembrie, în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare, de la ora 18.00, cu pornire din faţa Prefecturii şi este primul de acest fel din România, cel puţin în ultimii 20 de ani.

  Singura instituţie care a răspuns pozitiv acestei invitaţii a fost Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, inspectorul Simona Săndulescu anunţând că va fi partener în această campanie. “Este foarte important să fie sesizate asemenea infracţiuni, să observăm când un adult încearcă prin diverse mijloace să abordeze un copil, având în vedere faptul că ei sunt lipsiţi de apărare. Poliţia va deveni partener în acest proiect, vom merge în şcoli, grădiniţe, vom discuta cu părinţii, pentru a-i conştientiza asupra importanţei prevenirii. În primele nouă luni ale anului 2013 au fost 29 de cazuri de acte sexuale cu minori constatate. Este o cifră mare, pentru că este vorba de copii, lipsiţi de apărare“, a spus Simona Săndulescu.
  În cadrul proiectului vor fi organizate vizite în grădiniţe, şcoli şi licee, iar sătmărencele care au demarat această campanie au promis că vor iniţia şi un proiect de lege pentru protecţia copiilor abuzaţi sexual.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img