More


  Beţia şi şofatul fac casă bună în continuare

  - Advertisement -

  drinking-and-driving

  În pofida numeroaselor acţiuni organizate de poliţiştii rutieri în scopul combaterii consumului de alcool la volan, ce poate avea efecte tragice atât pentru şoferul implicat, cât şi pentru pasageri ori alţi participanţi la trafic, echipajele rutiere continuă să surprindă pe şosele conducători auto care urcă la volan deşi se află sub influenţa alcoolului.

  Este şi cazul unui bărbat de 42 de ani, din localitatea Beltiug, care a fost oprit pentru control joi, 7 noiembrie a.c., de poliţiştii Secţiei 4 Beltiug Poliţie Rurală. Sorin M. avea o concentraţie de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după cum a relevat testarea cu aparatul etilotest. Având în vedere că, în conformitate cu prevederile Codului Rutier, constituie infracţiune conducerea unui autovehicul de către o persoană având o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferul s-a ales acum cu dosar penal, permisul fiindu-i reţinut pe durata cercetărilor, ulterior putând fi anulat.

  Tot pentru comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice sunt anchetaţi şi doi tineri de 20 de ani, din Carei. În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 01.00, patrula de siguranţă publică, formată din poliţist şi jandarm, l-a oprit pe unul dintre tinerii care circula cu un moped, constatând că acesta nu posedă permis de conducere de nicio categorie. Mai mult, poliţiştii au constatat că Raul R. tracta după motoreta sa un alt moped ce nu era înmatriculat ori înregistrat, condus de Norbert A., tot de 20 de ani, din Carei. În acest caz s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale atât pentru conducere fără permis, cât şi pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img