More


  Campanie de prevenire împotriva violenței în familie

  - Advertisement -

  Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Sălaj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sălaj au inițiat o campanie de prevenire a violenței în familie, intitulată ”Fericirea în familie se învață!”, cu scopul de a reduce gradul de victimizare a femeilor și copiilor, cauzat de violența în familie.

  ”Justificarea acestei campanii se regăsește tocmai într-un comunicat al Consiliului European, în care se spune că principala cauză a mortalității femeilor o reprezintă violența domestică, și nu bolile, războiul sau accidentele rutiere”, a precizat subinspectorul de poliție din cadrul IPJ Sălaj, Voichița Crăciun, inițiatoarea acestei campanii la nivelul județului Sălaj.
  Partenerii acestui proiect sunt Consiliul Județean Sălaj, Instituția Prefectului Sălaj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, dar și Liceul de Artă ”Ioan Sima” Zalău, SC Transurbis SA Zalău, SC Silcotub SA și SC Spencer Collection SRL.
  În data de 21 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău va avea loc un simpozion pe tema violenței în familie și a conviețuirii în cuplu, fiind invitat doctorul Cristian Andrei.
  ”Scopul campaniei este diminuarea victimelor din Sălaj, iar pentru asta intenționăm să desfășurăm activități preventive în unitățile de învățământ, să organizăm întâlniri în unitățile economice unde sunt angajate preponderent femei, pentru a-și cunoaște drepturile și instituțiile la care trebuie să se adreseze când aceștia au nevoie”, a mai precizat Voichița Crăciun.
  Conform datelor oficiale, în primele nouă luni ale acestui an, în Sălaj s-au înregistrat un număr de 165 de apeluri din spectrul violenței domestice, reclamate prin Sistemul Național al Apelurilor de Urgență 112. În cazul a 73% din sesizări s-a luat măsura sancționării contravenționale a persoanelor reclamate.
  Totodată, au fost înregistrate un număr de 151 de petiții prin care s-au reclamat injurii, amenințări cu acte de violență sau scandaluri în familie. În majoritatea cazurilor, victimele acestor fapte au fost femeile cu vârste cuprinse între 22 și 71 de ani. Tot în primele nouă luni din acest an au fost înregistrate 91 de dosare penale care au avut ca obiect infracțiuni din spectrul violenței domestice.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img