More


  Cursuri gratuite pentru șomeri, prin AJOFM Sălaj

  =

  Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, pot să urmeze, în luna noiembrie, cursuri gratuite de calificare. Este vorba de două cursuri de reconversie profesională de mecanic auto şi lucrător în comerţ, care se vor desfăşura în localităţile Jibou şi Cehu Silvaniei.

  Conform AJOFM Sălaj, cursurile fac parte din programul anual de formare profesională demarat de instituţie şi nu implică niciun cost din partea participanţilor. Însă, pentru a urma aceste cursuri, cei în cauză, şomeri indemnizaţi, neidemnizaţi sau alte categorii de persoane aflate în căutarea unei slujbe trebuie să se înregistreze în evidenţele AJOFM Sălaj. Numărul maxim admis de participanţi la aceste cursuri este de 18 per6soane, iar în urma absolvirii cursanţii vor primi certificate de calificare.
  Trebuie menționat faptul că în cursul anului trecut, AJOFM Sălaj a organizat 13 cursuri gratuite de formare profesională pentru meseriile de agent pază şi ordine, confecţioner asamblor articole textile, electrician electronist auto, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, inspector-referent resurse umane, lucrător în tămplărie şi ospătar-vânzător în unităţile de alimentaţie.
  La sfârșitul lunii septembrie 2013 din cei peste 5.150 de şomeri înregistraţi la AJOFM Sălaj, 199 au reuşit să se încadreze în muncă, iar printre aceştia s-au numărat şi persoane care au urmat diferite cursuri gratuite de calificare.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img