Deputatul Petric aduce Comisia de Buget la Satu Marepetric2

Deputatul USL Octavian Petric a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că în data de 7 noiembrie Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor va efectua o vizită de lucru în judeţul Satu Mare, răspunzând astfel invitaţiei lansate de el. Deputaţii vor fi însoţiţi de secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Dan Manolescu. Deputatul Petric a declarat că l-a invitat la Satu Mare şi pe ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, însă acesta nu poate onora invitaţia întrucât trebuie să participe la întâlnirea cu delegaţia FMI.

Patru obiective importante pentru judeţ
“Am considerat că este necesar şi oportun ca membrii Comisiei din care fac parte să se deplaseze în teritoriu pentru a cunoaşte obiectivele pe care le socotesc ca fiind prioritare pentru judeţ şi pe care doresc să le susţin prin amendamente la legea bugetului care va fi dezbătută în perioada imediat următoare”, a declarat Petric. Primul obiectiv nominalizat de Petric este un nou sediu pentru Primăria Tăşnad. După ce fostul sediu s-a dărâmat în 2009, Primăria s-a mutat într-un alt imobil pentru care plăteşte o chirie anuală de circa 20.000 euro. Potrivit deputatului Petric, Tăşnadul este singurul oraş din ţară a cărui primărie nu are un sediu propriu.
Al doilea obiectiv îl constituie continuarea lucrărilor la Staţiunea Luna Şes. “Este necesară finalizarea lucrărilor, care sunt deja realizate în proporţie de 70-80%”, a adăugat Petric. Al treilea obiectiv îl constituie reabilitarea Drumului Naţional 19 pe tronsonul Livada – Negreşti Oaş – limită cu judeţul Maramureş, întrucât acest drum este foarte important pentru a asigura accesul turiştilor la staţiunea Luna Şes. Ultimul obiectiv al deputatului Octavian Petric îl constituie construirea celui de-al treilea pod peste Someş, în zona cartierului Micro 14. Petric s-a arătat încrezător că după această vizită colegii săi din Comisie îi vor susţine amendamentele la Legea bugetului. “Aceste amendamente odată depuse, acceptate şi admise în Parlament vor intra în Legea bugetului pentru anul 2014. Cred că este importantă deplasarea în teritoriu pentru a identifica obiectivele necesare comunităţii. Astfel, nu se vor mai face investiţii în terenuri de sport în pantă, în telegondole acolo unde nu există pârtii de schi, în piscine şi parcuri amplasate în păduri”, a afirmat acesta.

Programul vizitei de lucru
Delegaţia va fi compusă din circa 20 de deputaţi, secretarul de stat Dan Manolescu, cărora li se vor mai adăuga încă două sau trei persoane din staff-ul comisiei. Vizita programată pentru joi, 7 noiembrie, va debuta la ora 9.00, cu o întâlnire la sediul Primăriei Tăşnad, care va fi urmată de o vizită la Castelul Karolyi din municipiul Carei. Între orele 12.00- 13.00, la Consiliul Judeţean se va desfăşura o şedinţă de lucru cu participarea primarilor şi a oamenilor de afaceri din judeţul nostru, urmată între orele 13.00 -13.15 de o conferinţă de presă în sala mică a Consiliului Judeţean. Programul oficial va continua cu o deplasare în teren pentru vizitarea drumului propus pentru reabilitare: Livada – Negreşti şi Luna Şes. Vizita Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor în judeţul Satu Mare se va încheia la ora 18.40.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts