More

  Evenimentul MONDEN al anului la Satu Mare. VEZI unde şi când va avea loc

  moda

  Ediţia a treia a manifestării “Seara desingenirlor” sa va desfăşura sâmbătă, 23 noiembrie, în cortul Hotelului Dana I. În cadrul acesteia îşi vor expune creaţiile zece designeri sătmăreni. Organizatorii au prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, mai multe detalii privind evenimentul monden al anului în judeţul Satu Mare.

  La întâlnirea de ieri cu presa au foist prezenţi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, reprezentanta gazdelor, Dana Bud, precum şi designerii sătmăreni Alena Ignătescu, Ioana Călin, Georgia Ciontoş şi Ciprian Crăciun.

  Desingnerul Alena Ignătescu a precizat că în cadrul eveimentului îşi vor expune creaţiile vestimentare zece designeri sătmăreni. În afară de cei enumeraţi anterior iubitorii de modă vor mai putea vedea creaţiile Alinei Firte, Ancăi Tomşa, ale lui Cosmin Mureşan, Monica Strango, Mihaela Pastor, Zita Pop şi Zsolt Popa. “Sunt designeri care au câştigat concursuri naţionale şi internaţionale sau care au participat la diferite manifestări de acest gen de peste ocean. Este un eveniment adresat profesioniştilor din modă, iar munca acestora trebuie cunoscută şi de publicul sătmărean. Vor fi colecţii vestimentare de trecere dintre toamnă şi iarnă, iar culorile sunt mai reţinute, chiar sobre”, a precizat Alena Ignătescu. De asemenea, Dana Bud a precizat că intrarea la manifestare este liberă şi sunt aşteptaţi toţi sătmărenii iubitori de modă.

  Primarul Dorel Coica a precizat că se simte onorat să sprijine acest eveniment adăugând că îşi doreşte ca Primăria Satu Mare să devină un fel de ambsador pentru designerii sătmăreni. “Avem desingneri şi prezentatori de modă foarte buni. Anul viitor vom avea mai multe întâlniri cu reprezentanţii oraşului înfrăţit Wolfenbuttel din Germania, şi ne dorim ca din delegaţia noastră să facă parte şi un desingner sătmărean”, a adăugat edilul şef.

  Designerul Ciprian Crăciun a precizat că la ediţia din acest an vor fi prezenţi şi critici de modă de la mai multe publicaţii de profil din ţară. Evenimentul se va desfăşura sâmbătă în cortul Hotelului Dana I, cu începere de la ora 19.00. Organizatori sunt Primăria Satu Mare, Hotel Dana şi designerii sătmăreni.

  Atât Alena Ignătescu cât şi Ciprian Crăciun au declarat că se are în vedere înfiinţarea unei asociaţii a designerilor sătmăreni. “Desingnerii noştrii şi-au dat seama că împreună sunt mai puternici, de aceea ne dorim ca în cel mai scurt timp să înfiinţăm o asociaţie. Sperăm să reuşim acest lucru până la sfârşitul acestui an. Această asociaţie are scopul de a ne reprezenta într-un cadru mai organizat atât la nivel local şi naţional cât şi la nivel internaţional”, au spus cei doi.

  Primarul Dorel Coica a afirmat că în scuret timp va fiu definitivat proiectul în ceea ce priveşte clădirea fostului Cinema Popular şi acolo ar putea fi găsit un spaţiu pentru sediul asociaţiei designerilor sătmăreni.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE