More

    Firmele sătmărene, SOMATE să REVINĂ cu sediul social. Vezi ce RISCĂ

    firma

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a ţinut să someze firmele sătmărene care şi-au mutat sediul social în mediul rural pentru a scăpa de impozitele mai mari să revină asupra deciziei. În caz contrar, aceştia vor plăti o taxă specială pentru traficul greu. Mai exact, după deschiderea drumului de ocolire, orientat pe tronsonul ce va fi amenajat pe un drum vicinal paralel cu strada Barițiu, ce va fi inaugurat în câteva săptămâni, maşinile de mare tonaj vor avea acces pe străzile din municipiul reşedinţă de judeţ doar în cazul achitării unei taxe speciale. Totuşi, dacă îşi vor muta sediul social în Satu Mare, aceştia vor beneficia de o serie de facilităţi în acest sens.

    “Eu i-am atenţionat pe cei care sunt agenţi economici şi care au sediul social pe la Turţ, pe nu ştiu pe unde, şi vin şi distrug oraşul că o să aibă o problemă. În momentul în care am dat drumul la centură şi am închis circulaţia în oraş nimeni nu trece fără să plătească. Să fie clar! Or îşi mută sediul social şi plătesc taxe şi impozite în Satu Mare, şi atunci le acordăm facilităţi, or care nu vor traversa prin oraş exact cu regimul pe care o să îl aibă alte firme din alte judeţe sau din alte ţări. Şi aşa mi se pare corect. Sunt banii dumneavoastră, a sătmărenilor în insfratructură. Nu mi se pare corect ca o maşină de 40 de tone să distrugă jumătate de pod şi dumneavoastră să plătiţi reparaţiile. Îi atenţionez încă o dată, a doua oară!”, a declarat primarul Dorel Coica.

    Reamintim că la propunerea Primăriei Satu Mare, Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat în cursul lunii aprilie un regulament privind accesul pe raza municipiului a autovehiculelor cu masă mai mare de 3,5 tone. Regulamentul prevedea plata unor taxe care începeau de la 20 de lei/zi, care puteau ajunge până la 1.800 lei/an, în funcţie de zonă şi capacitatea camioanelor. Deşi hotărârea urma să intre în vigoare de la 1 iunie, Consiliul Local a revocat hotărârea. Şi asta pentru că Serviciul juridic al Instituţiei Prefectului a constatat o serie de încălcări ale legislaţiei în vigoare. Cel mai probabil, va urma elaborarea unui nou proiect în acest sens, dar numai după obţinerea unui aviz favorabil din partea Poliţiei Rutiere.

    Regulamentul s-a adoptat după mai multe negocieri cu transportatorii, după modelul celui din Oradea, scopul fiind de a impune respectarea unor norme atât în ce priveşte orarul de aprovizionare a magazinelor cât şi în privinţa traseelor. Conform aceleiaşi surse, s-a încercat protejarea locurilor de parcare, multe fiind blocate pe timp de zi de către cei care fac aprovizionare. Taxa urma să fie impusă din 1 iunie. În cazul nerespectării prevederilor erau prevăzute amenzi cuprinse între 100 şi 1.500 de lei.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE