More


  La Zalău, cererile pentru subvenția la încălzire s-au înjumătățit

  =

  Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire, în perioada sezonului rece 1 noiembrie 2013-31 martie 2014, este până în data 5 noiembrie, inclusiv. Solicitanții care ajung după această dată nu vor mai putea beneficia de subvenţia aferentă lunii noiembrie 2013.

  La Zalău, cererile însoţite de documentele justificative se mai pot depune la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară, situată în Piaţa Iuliu Maniu, nr. 3-5, doar azi în intervalul orar 8.30-15.30.

  Conform legislaţiei în vigoare, de această subvenţie pot beneficia persoanele cu venituri mici, de până în 615 lei per membru de familie, care îşi încălzesc locuinţa cu gaze naturale sau lemne. Pentru energie termică plafonul maxim în cazul unei familii este de 786 de lei per membru de familie, iar pentru persoanele singure plafonul este de 1.082 de lei.

  La sediul DASC din municipiul Zalău au fost depuse 1.162 astfel de cereri. Dintre acestea un număr de 1.066 sunt pentru acordarea subvenţiei la încălzirea cu gaz, 37 pentru acordarea subvenţiei la încălzirea cu lemne, 35 pentru subvenţia la energia termică şi 24 pentru acordarea subvenţiei la energia electrică.

  Dosarele pentru acordarea ajutoarelor la încălzire vor fi analizate de Primăria Zalău, după care vor fi trimise la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială (APIS), care va face o evaluare finală. De menționat faptul că în cursul anului trecut, în municipiul Zalău au beneficiat de astfel de subvenții 2.281 de familii.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img