Mai multă fermitate faţă de interlopi!De-a lungul timpului, am avut prilejul să constat că judecătorii din Satu Mare au un mod destul de discutabil de a stabili dacă un individ anchetat pentru comiterea uneia sau a mai multor infracţiuni constituie pericol social şi trebuie să emită mandat de arestare pe numele acestuia. De asemenea, am constatat că judecătorii sunt mult prea blânzi cu interlopii, în schimb dau dovadă de o severitate exemplară când vine vorba de nişte simpli găinari. Este de ajuns să pomenim de cazul interlopului Dorel Tukacs, pe care judecătorii se codesc întotdeauna să-l aresteze, deşi infracţiunile înscrise în cazierul său judiciar acoperă aproape întreaga gamă a infracţiunilor cu violenţă cuprinse în Codul Penal.
M-am tot gândit care ar fi motivele acestui lucru. Mi-a trecut prin minte că judecătorii se tem de eventualele urmări violente din partea familiei sau prietenilor interlopului dacă ar cuteza să-l aresteze. Un judecător cu o asemenea atitudine ar trebui să-şi dea demisia. Nu de alta, dar nu l-a obligat nimeni să devină judecător. Şi-a asumat nişte riscuri când a optat pentru această funcţie. În plus, este plătit enorm de bine în comparaţie cu alţi sătmăreni, care abia trăiesc de la o zi la alta.

Tocmai din această cauză, sătmărenii simpli aşteaptă din partea judecătorilor dovezi de fermitate în faţa tuturor infractorilor, indiferent cine ar fi ei.
Am auzit şi numeroase bârfe privind motivele atitudinii blânde a judecătorilor vizavi de interlopii care au agonisit averi impresionante din activităţi ilegale. Lumea susţine că interlopii ar plăti sume importante pentru a nu fi arestaţi, banii ajungând la magistraţi prin intermediul unor avocaţi cunoscuţi în mediul interlop pentru legăturilor lor în justiţie. Chiar dacă mulţi judecători sar ca arşi la auzul unor astfel de bârfe, negând cu vehemenţă şpaga, clemenţa de care uneori dau dovadă vizavi de interlopi periculoşi, dar bănoşi, te îndreaptă cu gândul în această direcţie. Asemenea judecători, care se vând interlopilor, ar trebui depistaţi şi eliminaţi din justiţia românească. În locul lor ar trebui să vină alţi judecători, cinstiţi şi mult mai fermi vizavi de toţi infractorii, tratându-i pe interlopi cu aceeaşi monedă cu care îi tratează pe simplii găinari. Altfel, asupra justiţiei va plana tot timpul suspiciunea corupţiei.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts